Kesägalleriat avautuvat Hiedanrannassa ja Haiharan taidekeskuksessa

Galleria Muuntotila Hiedanrannassa ja Haiharan taidekeskus Kaukajärvellä heräävät jälleen kesän näyttelykauteen. Esillä on muun muassa hauskoja, hyvänmielen keramiikkateoksia, eri tekniikoin yleisvaloa havainnoiva yhteisnäyttely sekä lasten ja nuorten näyttely. Kaupunkikulttuuriyksikkö tarjoaa näyttelyiden lisäksi myös paljon muuta mukavaa kesäistä tekemistä Tampereella.
Kulttuuritalo Laikku ja keväiset tulppaanit.
Kulttuuritalo Laikku

Lielahden kartanossa sijaitsevassa Galleria Muuntotilassa on avautunut Liisa Tarleena Öhmanin Kaikesta huolimatta -näyttely. Sunnuntaihin 28.5. saakka avoinna oleva näyttely koostuu keraamisista veistoshahmoista, jotka ovat oman onnensa nojassa. Humoristisuus ja värikylläisyys herättävät käsinveistetyt teokset henkiin. Veistoshahmojen lisäksi näyttelyssä on esillä kirjasinkasti, jonka yli sata pientä keraamista teosta esittävät arkisia aarteita sokeripalasta elokuvalippuun ja tammenterhosta hiustupsuun. Näyttely on kunnianosoitus hyväntahtoisuudelle.  

Haiharan taidekeskuksen Kartanossa avautuu lauantaina 13.5. Markus Lampisen, Paula Ollikaisen ja Hanna Vihriälän yhteisnäyttely Yleisvalo. Sunnuntaihin 4.6. asti auki olevan näyttelykokonaisuuden yhteinen teema on valo; valon suunta ja liike, valoa kohti pyristelevät ajatukset ja sen väriä tavoittelevat sävyt. Samaan aikaan Tallissa on avoinna Sara Hildén -akatemian kuvataiteen perusopetuksen nuorten lopputyönäyttely. Esillä on maalauksia, valokuvia, kollaaseja, sarjakuvaa sekä liikkuvaa kuvaa. 

Vapaa pääsy näyttelyihin!

Maksuttomat näyttelyt, työpajat ja tapahtumat houkuttelevat Haiharasta Hiedanrantaan. Pyöräillen pääset tunnissa Kaukajärveltä Lielahden kartanolle. Matkalla voi poiketa myös Keskustorin laidalla sijaitsevaan Kulttuuritalo Laikkuun ja sen taidenäyttelyihin sekä tapahtumiin. Mielessä kannattaa samalla pitää kulttuuritalon vierestä löytyvän Laikunlavan puistokonsertit, jotka tarjoavat kesän aikana kuorolaulua, tanssia ja monen eri genren musiikkia. Myös julkinen liikenne tavoittaa eri kohteet hyvin: Haiharan taidekeskukseen pääset bussilla 10, päätepysäkiltä matkaa kartanolle on alle 100 metriä. Hiedanrantaan vievät bussit 9, 13 sekä 19 ja pysäkiltä on noin vartin kävelymatka kulttuurin pariin. 

Nostoja Kaupunkikulttuuriyksikön kesän tarjonnasta

Museoiden yönä, lauantaina 20.5. Kulttuuritalo Laikussa avautuvat uudet näyttelyt ja avoimet avajaiset ovat klo 18. Jasmine Färling on Ruokolahden leijonan jäljillä, ja Marja Patrikaisen veistokset ovat materiaalin ryöpytystä. Myös itse taiteilijat ovat tavattavissa. Laikunlavalla soi paljon toivottu ukulelekonsertti klo 19 ja Lastenkulttuurikeskus Rullassa vietetään pehmolelujen kummaa yötä kello 18–21. Voit tuoda oman lelusi yökylään Rullaan.

Laikkuun mahtuu koko maailma -tapahtuma täyttää Kulttuuritalo Laikun ympäristön iloisella tunnelmalla. Lauantaina 10.6. klo 13–18 juhlistetaan kulttuurien moninaisuutta ja tutustutaan eri kulttuurien taiteeseen koko perheen voimin. Tiedossa on tanssia ja musiikkia. Laikunlavalla on muun muassa afrikkalaisia rumpurytmejä, Bollywood-esitys, eri maiden kansantansseja ja osallistavia, monikielisiä lastenkonsertteja. Puistoalueella voi kokeilla soittimia ja sirkusvälineitä, maalata taideteoksia sekä pelata ketjunheittopeliä.

Puistokonsertit valloittavat jälleen kaupunginosien puistot ja puutarhat ja perinteinen, odotettu Haihara Jazz tunnelmoi sunnuntaina 16.7. Haiharan taidekeskuksella Kaukajärvellä. Hiedanrannan tehdasmiljöön konserteista sekä tapahtumista nautit läpi kesä ja koko perheen Hiedanrannan puutarhajuhlia vietetään lauantaina 19.8.

 

Yhteystiedot

Haiharan taidekeskus 
Haiharankatu 30, 33710 Tampere
Avoinna 13.5. alkaen ti–su 12­–18

Galleria Muuntotila
Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 36, 33400 Tampere
Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–18


Kulttuuritalo Laikku
Keskustori 4, 33100 Tampere
Avoinna ti–pe 9–20 la–su 10–18,
ajalla 26.6.–31.7. ti–la klo 10–18

 

Näyttelykalenteri

Galleria Muuntotila
–28.5. Liisa Tarleena Öhman

3.6.–25.6. Ella Tahkolahti
1.7.–23.7. Leena Kouhia, Reka Kiraly, Tapani Rinne
29.7.–20.8. Rajataide ry 
26.8.–17.9. Ruusu-Maria Lappalainen

Haiharan taidekeskus
Kartano
13.5.–4.6. Hanna Vihriälä, Paula Ollikainen ja Markus Lampinen 
8.7.–30.7. Anna Alapuro, Satu Syrjänen, Marja-Liisa Torniainen
5.8.–27.8. Jan Anderzén, Heta Bilaletdin, Jonna Karanka, Tero Niskanen

Talli
13.5.–4.6. Sara Hildén -akatemia
10.6.–2.7. Pirkkalan Taideyhdistys ry 
8.7.–30.7. Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry 
5.8.–27.8. Tampereen Saksalainen Kulttuurikeskus
2.9.–24.9. Noormarkun taide- ja kulttuuriyhdistys MyllyKONSTi ry

Kulttuuritalo Laikku
Galleria

20.5.–25.6. Marja Patrikainen
8.7.–13.8. Elisa Rovamo
19.8.–24.9. Keiden kaupunki -ryhmä (muun muassa Tiitu Takalo, Väinä Räsänen, Nina Mutik, Jiipu Uusitalo, Sara Hildén -akatemian nuoret)  

Studio
20.5.–25.6. Jasmine Färling 
8.7.–13.8. Iina Vartia 
19.8.–24.9. Liisa Ahlfors  

Lisätietoja

Irma Puttonen
Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Kuvat: Aliisa Piirla
Jaa sosiaalisessa mediassa