Mitä arvostat Hatanpään arboretumissa? Haluaisitko toimia arboretumin hyväksi? Vastaa kyselyyn

Kaupunki haluaa ottaa tamperelaiset mukaan Hatanpään arboretumin kehittämiseen ja hoitamiseen. Arboretumin ystävät -asukaskyselyllä selvitetään tamperelaisten näkemyksiä puiston tulevaisuudesta sekä siitä, millaista vapaaehtoistyötä asukkaat haluaisivat tehdä puiston hyväksi. Verkkokysely on avoinna 10.–24.5.2023.

– Hatanpään kartanopuisto, ruusutarha ja arboretum ovat tamperelaisten suosikkipuistoja. Haluamme nyt antaa asukkaille mahdollisuuden tulla mukaan kehittämään Hatanpään puistoalueen toimintaa ja työskentelemään eri tavoin sen hyväksi, kertoo kaupunginpuutarhuri Timo Koski.

Arboretumin ystävät -kyselyllä selvitetään tamperelaisten näkemyksiä arboretumista ja sen kehittämisestä. Mikä tekee siitä tamperelaisille arvokkaan ja miten puistosta saataisiin entistä parempi? 

Kyselyllä kartoitetaan myös tamperelaisten halukkuutta tehdä vapaaehtoisena työtä arboretumin hyväksi. 

– Kiinnostaako tamperelaisia haravointi-, istutus- tai siisteystalkoot vai olisiko mukavampaa olla arboretumissa vapaaehtoisena oppaana tai somettajana? Haluavatko tamperelaiset tulla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan puistossa järjestettäviä tapahtumia, organisoimaan vapaaehtoistoimintaa tai koordinoimaan palstaviljelyä? Entä löytyykö vastaajista intoa tulla ideoimaan arboretumin historiakierroksia tai toteuttamaan tietopaketteja puiston kasveista? työmaapäällikkö Titta Holmala-Kylmäkoski pohtii.

Kyselyyn voivat vastata kaikki tamperelaiset. Verkkokysely on avoinna 10.–24.5.2023.

Vastausten perusteella arboretumissa kokeillaan asukkaiden vapaaehtoistoimintaa kesällä 2023.

 – Tavoitteena on saada aikaan Tampereelle oma tapa, jolla asukkaat voivat toimia kaupungin puistojen hyväksi. Jos tämä arboretumissa tehtävä kokeilu on onnistunut, voimme laajentaa toimintaa muihinkin puistoihin, kaupunginpuutarhuri Timo Koski kertoo. 
 

Lisätietoja

Timo Koski
Kaupunginpuutarhuri
Puhelin:
050 345 7568
Titta Holmala-Kylmäkoski
Työmaapäällikkö
Puhelin:
040 806 4218
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa