Miten talvikunnossapidossa onnistuttiin? – vastaa kyselyyn

Kulunut talvi 2022–2023 oli jälleen kunnon talvi, lunta ja liukkauttakin riitti. Millaisen arvosanan annat Tampereen väylien talvikunnossapidosta tänä talvena? Verkkokysely on avoinna sunnuntaihin 21.5.2023 saakka. 

Miten katujen, pyöräteiden ja jalkakäytävien auraus ja hiekoitus sujui talvella? Myös sepelinkeruu kuuluu talvikunnossapitotehtäviin.  Voit antaa arvosanan 0–5 väylien laatutasosta ja toimenpideajoista eli siitä, kuinka nopeasti väylät saadaan kuljettavaan kuntoon. Kyselyssä voi antaa myös vapaamuotoista palautetta ja kertoa, missä asioissa on eniten kehitettävää.  Kyselyyn vastaa nopeasti ja kyselyn lopussa on lomake, jolla voit halutessasi osallistua lahjakorttien arvontaan.
 
Kysely järjestetään vuosittain, ja tuloksia hyödynnetään talvikunnossapidon laadun seurannassa ja parantamisessa. 

Edellisen talven talvihoidon arvosana jäi keskimääräistä alhaisemmaksi

Talvikautena 2021–2022 talvihoidon kokonaistyytyväisyys oli 1,8. Tulos jäi seurarantahistorian keskiarvon 2,5 alapuolelle.

Vastaajat olivat tyytyväisimpiä pääkatujen talvihoidon laatutasoon, jonka arvosanan keskiarvo oli 2,7. Asunto- ja kokoojakadut, kävely- ja pyörätiet sekä jalkakäytävät saivat noin 45 % huonomman arvosanan kuin pääkadut.

Talvihoidon ripeydestä saivat parhaan tuloksen pääkadut sekä asunto- ja kokoojakadut. Molempien keskiarvo oli 2,6. Kävely- ja pyöräteiden ja jalkakäytävien toimenpideajoista annettiin 40 % heikommat arvosanat.

Joukkoliikenteen käyttäjät olivat tyytyväisimpiä talvihoidon laatuun sekä toimenpideaikoihin. Seuraavaksi tyytyväisimpiä olivat polkupyöräilijät, ja vähiten tyytyväisiä olivat kävelijät ja autoilijat.

Talvikunnossapitokyselyn 2021–2022 vastausmäärät olivat yli kaksinkertaisia edelliseen talveen verrattuna. 

Lisätietoja

Kimmo Myllynen
Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue: Infrahallintapäällikkö
Puhelin:
040 806 4794
Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa