Yhteistyöryhmä tukemaan Kauppahallin kehittämistä

Tampereen Kauppahallin konseptin ja toiminnallisuuden kehittämiseksi on nimitetty yhteistyöryhmä. Sen tavoitteena on varmistaa, että remonttia odottava Kauppahalli on myös tulevaisuudessa houkutteleva kaupungin keskustan vetovoimatekijä, jossa viihtyvät niin kaupunkilaiset kuin kaupungissa vierailevatkin. Kauppahallin toiminta pyritään turvaamaan remontin ajan esimerkiksi väistötilaratkaisulla.
Kuvassa Tampereen kauppahallin sisätiloja ja myyntikojuja.
Tampereen Kauppahallin remonttia suunnitellaan parhaillaan. Kuva on vuodelta 2020.

Tampereen Kauppahallin remontti on tarkoitus tehdä vuosina 2025–2027. Kauppahalli on valmistunut vuonna 1901, ja suunnitteilla oleva remontti on jugend-rakennuksen ensimmäinen kattava perusparannus. Arvorakennuksen fyysisen kunnostamisen lisäksi tavoitteena on kehittää koko Kauppahallin ideaa ja toimintaa niin, että se palvelee asiakkaita, kaupunkilaisia, vieraita ja kauppiaita parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.

Yhteistyöryhmään on nimitetty kaupungilta hankejohtaja Tero Tenhunen, kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen, kiinteistöpäällikkö Henri Lievonen, kehittämispäällikkö Tiia Joki, erityisasiantuntija Monna Salmi ja markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Noora Kumpulainen. Yhteistyöryhmään kutsutaan Tampereen Kauppahalliyhdistys ry:n edustajat Valtteri Nygren ja Tiina Kokki. Yhteistyöryhmän asetti pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Tavoitteena on Kauppahalli, joka kunnioittaa historiallista kulttuuriperimää mutta luo myös uudenlaisia, rohkeita ideoita ja yritystoimintaa ja houkuttelee uusia asiakaskuntia. Kauppahalli on arvorakennus, joka on merkittävä osa Tampereen keskustan houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä. Yhteistyöryhmän avulla saamme eri ideoita ja näkökulmia mukaan kehitykseen sekä varmistamme, että kauppiaiden työ voi jatkua perusparannuksen ajan mahdollisimman hyvin, pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

Yhteistyöryhmä kartoittaa toimenpiteitä, joilla selkeytetään kauppahallin brändiä ja konseptia sekä selvittää ja arvioi Kauppahallin vaihtoehtoisia toimintamalleja. Yhteistyöryhmä kuulee tarvittaessa eri sidosryhmien edustajia ja voi myös käyttää apunaan tarvitsemiaan asiantuntijoita.

Kauppahallin perusparannuksen suunnittelu alkoi vuosi sitten. Parhaillaan meneillään on tarveselvitysvaihe. Tämän jälkeen perusparannuksesta tehdään hanke- ja toteutussuunnitelma. Remontin aikana Kauppahallin toiminta pyritään turvaamaan, kenties väistötilaratkaisuilla. Kauppahalliyhdistys on esittänyt esimerkiksi väistötilaa Keskustorilla. Kaupunki selvittää parhaillaan tätä ja muita mahdollisia vaihtoehtoja.

Kauppahalli on suojeltu rakennussuojelulailla, mikä asettaa omat vaatimuksensa arvotalon perusparannukselle.
 

Lisätietoja

Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa