Viljelyneuvontaa Monitoimitalolla toukokuussa joka keskiviikko

Monitoimitalo 13:ssa on tarjolla ilmaista viljelyneuvontaa kaikille kiinnostuneille keskiviikkoisin toukokuun ajan. 4H-yhdistyksen viljelyneuvoja opastaa hyötykasvien viljelyssä niin vasta-alkajia kuin viljelykärpäsen jo puremia.
Keltainen samettikukka lähikuvassa.
Samettikukka on vuoroviljelyssä hyvä kumppani monille hyötykasveille.

Kiinnostaako hyötykasvien viljely, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaisit? Mitä voisi kasvattaa omalla pihalla, palstalla, parvekkeella tai vaikkapa ikkunalaudalla? Vai oletko jo kokenut viljelykärpäsen pureman, mutta kaipaisit vinkkejä luonnonmukaisesta viljelystä? Kompostoinnista, kumppanuuskasveista? Vuoroviljelystä ja luonnonmukaisesta lannoittamisesta sekä torjunnasta? 

Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja kehitysohjelma ja FUSILLI-hanke järjestävät kaikille ilmaista viljelyneuvontaa toukokuussa joka keskiviikko kello 17–19. Viljelyneuvoja 4H-yhdityksestä on silloin paikalla Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa.  

Sillä, miten puutarhaasi hoidat, on merkitystä lajien kirjon säilymisen kannalta. Luonnon monimuotoisuutta vaaliva viljely pitää huolta pölyttäjistä ja maaperästä eliöineen. Kasvit, puut ja oikein hoidettu maaperä sitovat myös hiiltä ilmakehästä sekä auttavat sadevesien imeytymisessä. Tärkeintä on halittu hoitamattomuus. Piha, joka ei ole viimeisen päälle hoidetun näköinen, on yleensä parempi luonnon monimuotoisuuden kannalta.   

Viljelyneuvonta on ilmaista ja tarjolla kaikille. Viljelyohjeita luonnonmukaisesta viljelystä löydät myös 4H:n nettisivuilta.

Viljelyneuvonta 

Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4, 3. kerros 

Ke 3.5. klo 17–19 
Ke 10.5 klo 17–19 
Ke 17.5. klo 17–19 
Ke 24.5. klo 17–19 
Ke 31.5. klo 17–19. 

Katso Pop up Kestävyystalon ohjelma Kestävä Tampere -Facebookissa ja Instagramissa.  

Viljelyneuvonta on osa Pop up Kestävyystalon toimintaa. Pop up Kestävyystalon tarkoitus on kertoa ilmasto- ja ympäristöasioista kaupunkilaisille ja kohdata niistä kiinnostuneita tamperelaisia. Pop up Kestävyystalo on auki Monitoimitalon 3. kerroksessa 18.4–2.6.2023. Tampereen kaupungin kestävyystyötä tekevät ihmiset päivystävät Monarilla tiistaisin klo 9.30–17.30, keskiviikkoisin klo 11.30–19 ja torstaisin 9.30–16.30. Tervetuloa! 

 

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.
FUSILLI-hanke luotsaa eurooppalaisia kaupunkialueita kohti terveitä, kestäviä ja turvallisia ruokajärjestelmiä sekä tukee näitä edistävää kaupunkipolitiikkaa. FUSILLI-hanke saa rahoitusta Euroopan Unionin tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelmasta. Hankkeen kesto on 2021 – 2024.

Lisätietoja

Elina Pulliainen
Projektikoordinaattori
Puhelin:
040 182 8773
Teksti: Elina Pulliainen
Kuvat: Silvia Emilie / Pixabay
Jaa sosiaalisessa mediassa