Haku taiteen perusopetukseen alkaa 1.5.2023 työväenopistossa

Lapset ja nuoret voivat hakea 1.5. alkaen Tampereella järjestettävään kuvataiteen, sanataiteen ja teatteritaiteen perusopetukseen. Aikuisille tarjolla on käsityön taiteen perusopetusta Ylöjärvellä. Taiteen perusopetus on pitkäkestoista, vapaa-ajalla tapahtuvaa ja tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta.
Taideteos.
Sara Hildén -akatemia vastaa kuvataiteen perusopetuksen järjestämisestä työväenopistossa. Vuonna 2023 haku kuvataiteisiin on avoinna lapsille ja nuorille. Aikuisten seuraava haku järjestetään vuonna 2024.

Kuvataiteen perusopetuksen haku lapsille ja nuorille tapahtuu ikäryhmittäin 1.–31.5.2023. Vuonna 2016 syntyneet lapset voivat hakea syksyllä alkaviin 1. vuosikurssin ryhmiin ja vuosina 2009–2015 syntyneet lapset ja nuoret vapaille paikoille 2.–8. vuosikurssien ryhmissä. Kuvataiteen perusopetus järjestetään Sara Hildén -akatemiassa Koivistonkylässä. 

Sampolassa kokoontuviin teatteritaiteen perusopetuksen ryhmiin voivat hakea 9–17-vuotiaat iän mukaan. Sanataiteen perusopetuksen ryhmät kokoontuvat pääkirjasto Metsossa, ja opetusta on tarjolla ikäryhmittäin 8–18-vuotiaille. Ylöjärvellä järjestettävä aikuisten käsityön taiteen perusopetus on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille. Teatteritaiteen, sanataiteen ja käsityön taiteen perusopetuksen haku on avoinna 1.5.–20.8.2023, ja oppilaat ja opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä.

Taiteen perusopetuksessa opiskelijoita kannustetaan taiteen omaehtoiseen tekemiseen ja henkilökohtaiseen ilmaisuun.

– Taide on uuden etsimistä ja todellisuuden tuoretta tulkintaa. Kyse on itsensä löytämisestä, rohkeudesta olla oma itsensä ja tyydyttää synnynnäinen tarve luoda, taiteen perusopetuksesta Tampereen seudun työväenopistossa vastaava apulaisrehtori Heidi Saramäki sanoo.

Taiteen perusopetuksen ryhmät kokoontuvat noin kerran viikossa opiskellen luovasti eri ympäristöissä ja erilaisin menetelmin, ja opintojen aikana toteutetaan muun muassa esityksiä ja näyttelyjä.

Opinnot perustuvat lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998), ja niistä annetaan Opetushallituksen vahvistamien perusteiden mukainen todistus.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Sara Hildén -akatemia
Jaa sosiaalisessa mediassa