Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa

Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa toukokuussa, ja tilat saadaan käyttöön ensi vuoden elokuussa. Päiväkodin toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 19.4.2023.

Yksikerroksisen, pääosin puurakenteisen päiväkotirakennuksen kustannusarvio on yhteensä noin 7, 4 miljoonaa euroa. Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 132 500 euroa.

Vanhat päiväkotirakennukset puretaan tontilta ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella. Uuteen päiväkotiin tulee tilat 140 lapselle. Lisäksi alueen asukkaille ja muille toimijoille mahdollistetaan tilojen iltakäyttö. Esimerkiksi sali ja liikuntasali ovat vuokrattavissa kahdelle eri toimijalle samanaikaisesti. Ryhmätilat voidaan erottaa yhteisistä tiloista lasiseinin ja -ovin. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy. Uudisrakennukseen tulee tilaa kaikkiaan 2 147 bruttoneliötä.

Päiväkodin tontin koko on noin 7000 neliötä. Leikkipiha aidataan, ja pienten lasten piha erotetaan muusta pihasta. Pihalle tulee sade- ja aurinkokatoksia, ja tontille istutetaan useita isokokoisia puita tuomaan varjoa ja viihtyisyyttä. Ajoyhteydet tontille on Rusthollinkadun suuntaisesti. Saattoliikenteen paikoitusalue on läpiajettava.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on myös hankkeen pääsuunnittelija. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa