Tampereen kaupunki on tehnyt tutkintapyynnön poliisille epäillyistä väärinkäytöksistä

Tampereen kaupunki epäilee useita kaupungin työntekijöitä vakavista väärinkäytöksistä ja on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Kaupungin sisäisten selvitysten mukaan kaupungin työntekijät ovat jakaneet Hakametsän jäähallien jäävuoroja ohi kaupungin virallisen varausprosessin. Kaupungin sisäisestä tarkastuksesta alkaneet selvitykset ovat tähän mennessä johtaneet kolmen kaupungin työntekijän työsuhteen irtisanomiseen. Tehdyn tutkintapyynnön vuoksi kaupunki ei voi kertoa kaikkia asiaan liittyviä yksityiskohtia, kaupunki myös itse jatkaa asian selvittämistä. Lisäksi useita käytäntöjä on muutettu väärinkäytösten vuoksi.

Kaupungin tietojen mukaan joidenkin jäävuorojen käyttäjät ovat maksaneet vuoroista suoraan työntekijöille, käteisellä ja virallisesta hinnastosta poikkeavin hinnoin. Selvityksessä on ilmennyt, että kyseessä ei ole ollut yksittäistapaus, vaan väärinkäytökset ovat olleet suunnitelmallisia ja toiminta on jatkunut pitkään. Samassa yhteydessä on tullut ilmi myös kaupungin varojen väärinkäyttöä: jäähallille on hankittu yksittäisten työntekijöiden henkilökohtaiseen käyttöön harrastusvälineitä kaupungin kustannuksella.

Toiminta on ollut täysin kaupungin toimintaohjeiden ja menettelytapojen vastaista. Väärinkäytöksiin on puututtu työoikeudellisin menettelyin ja kaupunki on irtisanonut kolmen henkilön työsuhteet väärinkäytösten vuoksi. Kaupunki suhtautuu asiaan erittäin vakavasti, eikä tämänkaltaista toimintaa voida hyväksyä missään olosuhteissa. Tässä yhteydessä Hakametsän jäähallien sisäinen valvonta on epäonnistunut.

Menettelytapoja on nyt muutettu ja kaupunki on tehnyt havainnoistaan tutkintapyynnön poliisille. Poliisin lisäksi kaupungin sisäinen tarkastus jatkaa ohjeiden ja lainvastaisen toiminnan laajuuden ja keston selvittämistä. Lisäksi selvitetään ja korjataan niitä valvonnan heikkouksia, joiden vuoksi tämänkaltainen toiminta on ollut mahdollista.

Lisätietoja

Juha Yli-Rajala
Konsernijohtaja
Puhelin:
040 743 6356
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa