Amurin pyöräkadun rakennustyöt alkavat pääsiäisen jälkeen

Amuriin rakennetaan pyöräkatua Sepänkadun ja Pirkankadun välille. Se kulkee reittiä Sepänpuistikko– Suokatu – Sotkankatu.  Lisäksi uusitaan viemäriä ja vesijohtoa sekä rakennetaan hulevesiviemäreitä. Työt alkavat Sotkankadulla pääsiäisen jälkeen. Töistä on haittaa auto-, pyörä- ja jalankulkuliikenteelle, ja liikennettä rajoitetaan työnaikaisin järjestelyin.

Pääsiäisen jälkeen katutyöt käynnistyvät Sotkankadulla vesihuoltotöillä välillä Suokatu-Satakunnankatu, ja Sotkankatu suljetaan autoliikenteen läpiajolta tällä osuudella.  Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulkuun katutyö ei tässä vaiheessa vaikuta.
 
Katutyöurakassa rakennetaan seudullista pyöräilyn pääreittiä, josta valtaosa on pyöräkatua. Pyöräväylä kääntyy Sepänkadulta Sepänpuistikkoon ja on puistikko-osuudella kaksisuuntainen pyörätie. Suokatu–Sotkankatu-jakso toteutetaan pyöräkatuna, jossa polkupyöräliikenteellä on autoliikenteeseen nähden ensisijainen asema. Pyöräkadulla saa ajaa autolla, mutta pyöräilijöille on annettava esteetön kulku ja vauhti on sovitettava pyöräilijöiden tahtiin.

Pyöräkatu- ja pyörätieosuudet päällystetään punaisella väriasfaltilla. Viherkaistoilla säilytetään nykyiset katupuut ja nurmikot uusitaan. Sotkankadun itäreunan jalkakäytävälle lisätään penkkejä ja roska-astioita. Myös ulkovalaistus uusitaan, ja Satakunnankadun liikennevaloliittymään tehdään pyöräilyä palvelevia muutoksia.

Työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Amurin koulun tonttiin rajoittuvat katuosuudet tehdään pääosin koulujen kesäloman aikana.

Amurin katu- ja vesihuoltourakan rakennuttavat Tampereen kaupunki ja Tampereen Vesi- liikelaitos. Lisäksi yhteisrakentamishankkeessa on mukana Tampereen Sähköverkko Oy. Pääurakoitsijana toimii Infra Kiri Oy.

Lisätietoja

Pasi Ruohomäki
Rakennuttaja Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön palvelualue
Puhelin:
050 547 6153
Jussi Kulomäki
Ulkovalaistus ja liikennevalot:
Puhelin:
040 806 2156
Tuure Lehtiniemi
Pääurakoitsija / Infra Kiri Oy :
Puhelin:
040 707 2742
Kimmo Lahti
Työmaan valvonta / Welado Oy:
Puhelin:
040 863 0526
Jukka Palonperä
Tampereen Vesi- liikelaitos / vesihuolto:
Puhelin:
050 413 1885
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa