Maahanmuuttajaneuvoston ehdokashankinta avautuu 10.4.2023

Tampereen nykyisen maahanmuuttajaneuvoston toimikausi päättyy 31.5.2023. Ehdokashankinta uuden neuvoston muodostamiseksi järjestetään ajalla 10.–24.4.2023. Tampereen maahanmuuttajaneuvosto on maahan muuttaneista tamperelaisista koostuva toimielin, jonka kaupunginhallitus nimeää kaksivuotiselle kaudelle. Maahanmuuttajaneuvoston toimintaa koordinoi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut.

Maahanmuuttajaneuvoston ehdokashaun tavoitteena on saada kokoon mahdollisimman monipuolinen edustus: mukaan haetaan ulkomailla syntyneitä, eri syistä Suomeen tulleita, eri-ikäisiä ja eri sukupuolia edustavia maahan muuttaneita henkilöitä, joiden kotikunta on Tampere. Neuvoston virallinen kieli on suomi ja kaikki dokumentit ovat suomeksi, joten riittävä kielitaito tarvitaan.

– Maahanmuuttajaneuvostolla on Tampereella jo pitkä historia ja neuvoston toiminta on tärkeä osa maahanmuuttotyön, osallisuuden ja kotoutumisen edistämisessä. Neuvoston jäsenet ovat omalla aktiivisuudellaan ja näkemyksellään vahvistaneet hyvien väestösuhteiden kehittymistä ja rasismin vastaista työtä, kertoo Mari Taverne, kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja.

Ehdokkaaksi ilmoittaminen

Esityksen neuvoston jäseneksi voi tehdä joko yhteisö, organisaatio tai yksityinen henkilö. Neuvostoon valitaan 10 jäsentä ja puheenjohtaja. Ehdokashaku on auki 10.–24.4.2023.

Nimeä ehdokas alla olevasta linkistä:
E-lomake - Maahanmuuttajaneuvoston ehdokasasettelu (tampere.fi)

Maahanmuuttajaneuvoston ehdokashausta järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 12.4. klo 17.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen tilaisuuteen: E-lomake - Maahanmuuttajaneuvoston infotilaisuus (tampere.fi) 

Maahanmuuttajaneuvoston toiminta

Tampereen maahanmuuttoneuvosto edustaa maahan muuttaneita tamperelaisia.

Neuvoston tehtävänä on: 

  • esitysten tekeminen kaupungin maahan muuttaneita koskevien palveluiden kehittämiseksi
  • esitysten tekeminen palvelujen ja rekrytoinnin yhdenvertaisuuden esteiden poistamiseksi
  • kulttuurien välisen vuoropuhelun edistäminen sekä aktiivinen osallistuminen syrjinnän ja rasismin ehkäisyyn liittyvään työhön
  • osallistuminen muiden erityisryhmille perustettujen neuvostojen ja neuvottelukuntien tavoin aktiivisesti kaupungin päätöksentekoon antamalla lausuntoja itseään kiinnostavista kysymyksistä sekä käyttämällä hyväksi muita kuntalaisille kehitteillä olevia vaikuttamisen kanavia
  • osallistuminen maahanmuuttajajärjestöjen erityiskysymysten käsittelyyn kaupungin hallinnossa
  • omalta osaltaan kaupungin ja muiden eri toimijoiden yhteistyön kehittäminen maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä
  • muut hyvien etnisten suhteiden ja maahan muuttaneisiin liittyvien palvelujen kehittämiseen liittyvät tehtävät

Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtajineen nimeää kaupunginhallitus, joka nimeää toimielimiä toimikaudekseen, joka on kaksi vuotta. Kaupunginhallitusta sitoo päätöksessä tasa-arvolaki sekä muut periaatteet, joilla kaupunginhallituksen alaisia toimielimiä nimetään. Ehdokkaiden ei tarvitse olla poliittisesti aktiivisia tai minkään puolueen jäseniä. Halu vaikuttaa maahan muuttaneiden palveluihin riittää.

Maahanmuuttajaneuvoston työtä koordinoi kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, mutta neuvosto voi käsitellä minkä tahansa paikallisen palvelun asioita. Maahanmuuttajaneuvoston esittelijänä toimii kansainvälisen osaamisen johtaja. Kaupungin maahanmuuttajatyöstä vastaavat toimihenkilöt osallistuvat neuvoston työskentelyyn puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

Kokouksiin osallistumisesta maksetaan normaalit kunnalliset kokouspalkkiot, mutta jäsenten toivotaan osallistuvan myös muuhun kaupungin osallistavaan kehittämistyöhön ja pitävän yhteyttä taustayhteisöihinsä. Virallisia kokouksia on pidetty vuosittain kuusi.

Lue lisää Maahanmuuttajaneuvostosta:
Maahanmuuttajaneuvosto (tampere.fi)

Lisätietoja

Mari Taverne
Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Puhelin:
040 801 2686
Teksti: Mariia Haatanen, Mari Taverne
Kuvat: Laura Vanzo, Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa