Morsiuspukuja ja häätapoja Milavidan uutuusnäyttelyssä

Museo Milavidassa juhlitaan häitä! Kaunis morsian -näyttely avautuu perjantai-iltana 31.3. Kaikki ovat tervetulleita avajaisiin nauttimaan häähumusta ja juhlistamaan samalla uuden kahvilan avautumista.

Kaunis morsian -näyttely kulkee morsianten matkassa 1800-luvulta tähän päivään. Näyttelyn puvut ja muut esineet ovat Tampereen historiallisten museoiden kokoelmasta.

- Upeat hääpuvut kertovat näyttelyssä muodin ja naisen tarinaa, kertoo tutkija Katri Pyysalo.

Ihailtavina on esimerkiksi 1800-luvun muhkeita krinoliinipukuja, modernin naisen polvia hipovia leninkejä 1920-luvulta, Christian Diorin 1950-luvulla lanseeraaman New Lookin innoittamia tiimalasimaisia mekkoja ja vapautta julistavia 1970-luvun pukuja.

- Hääpuku ei ole aina ollut hohtavan valkoinen, paljastaa Pyysalo.
- Mustan, hehkuvan punaisen tai kirjavasta kankaasta ommellun puvun on voinut pukea ylle hääjuhlan jälkeenkin.

Näyttelyn vanhin morsiuspuku vuodelta 1855 edustaa viktoriaanisen ajan huippumuotia. Valkoisen silkkipuvun tiukka vyötärö ja krinoliinien kannattelemat leveät helmat huokuvat historiaa, mutta samaan aikaan näyttävät hyvin tutuilta ja nykyaikaisilta. Uusin puku puolestaan on suomalaisen huippusuunnittelijan Teemu Muurimäen käsialaa. Uniikkipuku on vuodelta 2022.

Häätunnelmaa luovat myös tutut häämarssit ja -valssit sekä pätkät kotimaisten klassikkoelokuvien hääkohtauksista.

Kaikille avoimet avajaiset

Kaikille avoimia avajaisia juhlitaan Milavidassa perjantaina 31.3. klo 17–20.30. Alkuillasta klo 17 alkaen sellomusiikki saattelee häätunnelmiin, minkä jälkeen näyttelyn avaa muotisuunnittelija Teemu Muurimäki klo 18.15. Illan aikana voi myös koristautua hääteemaan sopivasti morsiusseppele- ja kravattipajoissa. Kuvauspisteessä voit ikuistaa juhlatyylisi. DJ viihdyttää juhlavieraita. Ohjelma sisältyy museon pääsymaksuun.

Samalla juhlistetaan uuden Kahvila Milavidan avautumista alakerrassa.

Jaa sosiaalisessa mediassa