Tohlopinrannan ja Ransunraitin katusuunnitelmat nähtävillä

Tohlopinrannan asemakaavan muutokseen liittyvien katujen katusuunnitelmaehdotukset on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla 6.4.2023 saakka. Tohlopinranta-kadun siirtäminen rannasta radanvarteen päin mahdollistaa asuinrakentamisen lähemmäs järveä. Myös Mediapoliksen uuden katuyhteyden Ransunraitin ja sekä liityvät suojaviheralueen Tohloppilanpuistikon suunnitelmat ovat nähtävillä. Kadut ja muut alueet on nimetty asemakaavoituksen yhteydessä.

Asemakaavassa nykyinen Tohloppi-järven ja Abloyn alueen välissä kulkenut katu muutetaan puistoalueeksi ja uusi Tohlopinranta-katu sijoitetaan uuden asuinalueen eteläpuolelle nykyisen Tampere-Pori radan läheisyyteen. Ajoyhteys Mediapoliksen kiinteistölle kulkee jatkossa Ransunraittia pitkin.

Katusuunnitelmaehdotuksissa on esitetty muun muassa väylien tuleva sijainti, poikkileikkaus, korkeusasema, pintamateriaalit, valaistus sekä pintavesien kuivatus. Tohlopinranta-katu sijoittuu radan läheisyyteen Kohmankadusta lähtien ja siirtyy takaisin nykyiselle linjaukselle ennen Jussinhannan Leivän kiinteistöä. Ransunraitti liittyy Tohlopinranta-katuun. Tohloppilanpuistikon suojaviheralue alue sijoittuu Tohlopinrannan ja Ransunraitin muodostamaan kulmaukseen.

Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan Tohlopinrannan asfalttipäällysteisen ajoradan leveys on Kohmankadun ja Nahkatehtaankadun välillä 7,00 metriä. Kadun pohjoisreunassa on eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie. Jalkakäytävän leveys on valtaosin 2,25 metriä ja pyörätien leveys on 3,00 metriä. Ajoradan ja kevyen liikenteen väylän välissä on 2,75 metriä leveä viherkaista, johon on katusuunnitelmaehdotuksessa osoitettu paikat katupuille ja katuvalaistukselle.

Katuosuudella Nahkatehtaankatu–Epilänkatu Tohlopinrannan asfalttipäällysteisen ajoradan leveys on 6,75 metriä. Ajoradan molemmin puolin on ajoradasta maaliviivalla erotetut 1,75 metriä leveät yksisuuntaiset pyöräkaistat. Ajoradan eteläreunassa on 2,00 metriä leveä ajoradasta reunakivellä erotettu jalkakäytävä. Tohlopinrannan uudet linja-autopysäkit ovat ajoratapysäkkejä ja ne ovat Ransunraitin ja Nahkatehtaankadun liittymien läheisyydessä.

Ajoyhteys Mediapoliksen kiinteistölle kulkee jatkossa Ransunraittia pitkin. Katusuunnitelmaehdotuksen mukaan Ransunraitin ajoradan leveys on 6,5 metriä. Katusuunnitelmaehdotuksessa esitetty Kohmankadun katuosuus on mukana suunnittelussa kadun korkeusaseman muutoksen vuoksi.

Pelle Hermannin ja Röllin polut

Tohloppilanpuistikko on asemakaavan mukainen suojaviheralue, johon tulee kaksi uutta 3,50 metriä leveää valaistua murskepintaista kevyen liikenteen väylää eli Pelle Hermannin polku ja Röllin oikopolku. Pelle Hermannin polku liittää tulevan rantapuiston alueen nykyiseen radan eteläpuolisen väyläverkostoon. Pelle Hermannin polun kohdalle rakennetaan uusi Tohlopinranta-kadun alittava alikulkukäytävä nykyisen radan alittavan alikulkukäytävän jatkeeksi.

Röllin oikopolku toimii kevyen liikenteen yhteytenä Pelle Hermannin polun ja Tohlopinranta-kadun välillä. Alue pyritään tulevia väyliä lukuun ottamatta säilyttämään luonnontilaisena, mutta väylien välisten suurten korkeuserojen takia alueelle istutetaan myös uusia puita ja pensaita pengerrys- ja leikkausluiskiin.

Katujen ja raittien pintavedet johdetaan reunakivien ja pinnan kallistusten avulla uusiin hulevesikaivoihin tai maastoon. Myös katuvalaistus uusitaan. Katukohteet sisältyvät Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen vuoden 2023 vuosisuunnitelmaan.

 

Linkki nähtävillä oleviin katusuunnitelmiin

Lisätietoja

Pasi Palmu
Katuinsinööri
Puhelin:
040 801 6812
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa