Repe, Romu ja Riepu aloittavat kierroksensa Tampereella

Pirkanmaan Jätehuollon Repe, Romu ja Riepu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet sekä poistotekstiilit. Autot kiertävät Tampereella 28.3.-13.4.2023. Vuoden aikana autot  pysähtyvät 17 kunnan alueella.
Repe-auto parkissa, edessä työntekijät moikkaavat.
Pakkaa jätteet mukaan ja lähde morjestamaan Repeä ja Romua. Mukana nyt myös Riepu, poistotekstiilin keräys. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Tarkista jätteet kotona 

Keräysautojen kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten keräyspaikalla toimitaan.

93 000 kiloa metallia

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää (Tampere 23) ja 5314 asiakasta (Tampere 1885). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 55 000 kg (Tampere 11 200 kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 93 000 kg (Tampere 13 600 kg) metalleja.

Kodin vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, öljyt, maalit ja erilaiset kemikaalit. Osa vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden materiaalista kierrätetään ja vaaralliset ainesosat käsitellään haitattomaan muotoon. Metallit sulatetaan ja käytetään uusien metallituotteiden raaka-aineena.

Poistotekstiilejä kertyi viime vuoden kierroksella 2240 kg koko alueelta. Poistotekstiiliin kuuluvat rikkinäiset ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit kuten housut, hameet, paidat ja takit sekä kodintekstiilit. Keräykseen voi tuoda kaksi muovikassillista poistotekstiiliä kerrallaan. Kerätystä poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineena. 

Repe & Romu & Riepu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa