Yhdyskuntalautakunta hyväksyi viranomaisten tilojen asemakaavan Viinikankadulla

​​​​​​​Poliisin ja pelastuslaitoksen sekä muiden viranomaisten toimitilat Vihiojan kaupunginosaan mahdollistava asemakaava hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 21.3.2023. Kaavamuutos mahdollistaa uudet toimitilat Lahdenperänkadun ja Viinikankadun varteen sekä kaupungin toimintojen kehittämisen ja säilyttää rakennettuja arvoja, kuten arkkitehtonisesti korkeatasoisen ja kaupunkikuvallisesti näkyvän Konekorjaamon.

Asemakaavaan on tehty pieniä tarkistuksia ehdotuksen nähtävillä olon ja palautteen perusteella. Muun muassa puutyöpajan alkuperäiselle osalle on tehty säilyttävä merkintä, jossa ulkoasussa sallitaan vain palauttavat tai rakennuksen säilymisen kannalta välttämättömät muutokset. Lisäksi kaavaselostukseen on täsmennetty määräyksen tarkoitusta. Selostukseen on tarkennettu myös istutuksia koskevaa ohjeistusta ja täydennetty rakennettuun ympäristöön kohdistuvien vaikutusten arviointia ja lisätty liittymäkielto osalle Viinikankadun reunaa.

Alue sijaitsee 2,5 kilometriä kaupungin ydinkeskustasta etelän suuntaan ja kuuluu Nekalan teollisuusalueeseen. Länsipuolella on Lempääläntie ja Viinikan ratapiha, etelässä Vihioja.

Asemakaava laaditaan kaupungin kiinteistötoimen ja Senaatti-kiinteistöjen aloitteesta. Asemakaavan muutos aloitettiin joulukuussa 2020. Tampereen kaupunki omistaa alueen.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Esittelijä Johtaja
Milla Hilli-Lukkarinen
Valmistelija Projektiarkkitehti
Puhelin:
044 486 3500
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa