Tampere tukee liikuntaa 833 500 eurolla

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi liikunnan yleisavustukset kokouksessaan 21.3.2023. Liikunnan yleisavustuksia myönnettiin 759 000 eurolla 85 yhdistykselle ja soveltavan liikunnan yleisavustuksia 24 500 eurolla 19 yhdistykselle. Lisäksi myönnettiin 50 000 euron avustus Tampereen Urheiluakatemian toimintaan.

Liikunnan yleisavustuksia myönnetään Tampereella toimiville yhteisöille, joiden toiminta keskittyy pääosin tamperelaisille suunnattuun terveyttä edistävään liikuntaan, kilpa- ja huippu-urheiluun sekä niihin liittyvään kansalaistoimintaan. Avustuksia ei myönnetä yhdistyksille, joiden varsinainen toiminta tai lapsi- ja nuorisoliikunta ovat olleet vähäisiä. Avustuksia ei myöskään myönnetä oppilaitosten sisäisille opiskelijajärjestöille eikä pääsääntöisesti valtakunnallisille tai piirijärjestöille.

Soveltavaan liikuntaan 24 500 euroa

Soveltavan liikunnan yleisavustuksia myönnetään harkinnanvaraisesti yhteisöille, jotka järjestävät soveltavaa liikuntaa Tampereella. Soveltavan liikunnan määritelmä tarkoittaa erityisesti vammaisia ja pitkäaikaissairaita. Ikäihmisten soveltavan liikunnan ryhmiin lasketaan kuuluvaksi ne henkilöt, joiden toimintakyky on selvästi heikentynyt iän, vamman tai pitkäaikaissairauden takia. 

Vuoden 2023 toimintaan myönnettiin avustusta 19 yhteisölle yhteensä 24 500 euroa. Hakijoiden määrä on viime vuosina noussut ja tietoisuus soveltavasta liikunnasta lisääntynyt. 

Mikäli Tampereen kaupungin avustusta saavat yhdistykset tai yhteisöt tekevät yhteistyötä Venäjän valtion tai sen edustamien virallisten tahojen kanssa, heiltä evätään mahdollinen tila-avustus ja yleisavustussumma peritään kokonaisuudessaan takaisin.

Kaikki avustusten saajat ja avustussummat löytyvät pöytäkirjan liitteestä. 

Tampereen Urheiluakatemialle 50 000 euron tuki

Tampereen Urheiluakatemian toimintaan myönnettiin 50 000 euron avustus siten, että avustus suunnataan nuorten urheilijoiden päivittäiseen ohjaus- ja valmennustoimintaan.

Tampereen Urheiluakatemia sai huippu-urheiluakatemian statuksen Suomen Olympiakomitean auditoinnissa vuonna 2009. Tampereella paikallisesta akatemiatoiminnasta vastaa Varalan Urheiluopiston valmennuskeskus.

Urheiluakatemian tavoitteena on tukea huippu-urheilijoita opintojen ja urheilun yhdistämisessä, välittää urheilun ja valmennuksen tukipalveluja, järjestää koulutusta ja tapahtumia urheilijoille, valmentajille ja huoltojoukoille sekä kehittää valmennusta, seurojen välistä yhteistyötä ja urheilun olosuhteita. Tampereen Urheiluakatemia on avoin yhteistyöverkosto, jonka toimijoita ovat pirkanmaalaiset korkea-asteen ja toisen asteen yhteistyöoppilaitokset, eri lajien lajiliitot ja paikalliset urheiluseurat, Tampereen kaupunki sekä valmennuksen ja terveydenhuollon tukipalvelujen tarjoajat. 

Tampereen Urheiluakatemian toiminta on tarkoitettu kansainvälisellä huipulla urheileville ja sinne tähtääville nuorille. Erityisen merkittävää on olympiatason ja kansainvälisen tason urheilijoiden tukeminen. Tampereen Urheiluakatemiaan voivat hakeutua ensisijaisesti Pirkanmaalla opiskelevat, oman lajinsa huipulla urheilevat ja sinne tähtäävät urheilijat. 

Lisätietoja

Anna Henttonen
Suunnittelija
Puhelin:
040 660 2057
Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa