Laikun tapahtumavinkit 21.-26.3.

Liikkuva installaatio Next of (S)kins valloittaa Studion sunnuntaina. Lisäksi viikonloppuna järjestetään taidetyöpaja ja nähdään musiikkiteatteriesitys. Koko viikon ajan vietetään Rasismin vastaista viikkoa.
Nuori henkilö on selin katsojaan. Hänellä on päällään vaalea läpikuultava paita, joka on avoin selkäpuolelt. Henkilön pää on kumartunut alaspäin ja oikea käsi kurottelee niskaa.
Next of (S)kins -tanssiteos nähdään Laikussa sunnuntaina 26.3.

Pariisin kuuluisa Cité Internationale des Arts -taiteilijakeskus on vuodesta 1965 lähtien toiminut tuhansien taiteilijoiden työtilana ja kohtaamispaikkana. Se kannustaa taiteilijoita eri puolilta maailmaa yhteiseen kohtaamiseen ja vuoropuheluun. Välillä näistä kohtaamisista syntyy yhteisiä teoksia. Juuri näin kävi kahdelle suomalaistaiteilijalle, joiden yhteistyö Next of (S)kins nähdään nyt Laikun Studiossa sunnuntaina 26.3. osana kuvataiteilija Fanny Varjon käynnissä olevaa näyttelyä Sykli. Koreografi Favela Vera Ortiz toteuttaa Liikkuvan Installaation näyttelytilaan. Esiintyjänä toimii sveitsiläissyntyinen tanssija Lara Müller.

Liikkuva installaatio on esitys, joka esitetään Studiossa kello 14-15. Sen äärellä voi jokainen katsoja viettää haluamansa ajan ja sitä katsomaan on vapaa pääsy.

Sunnuntaina on myös mahdollisuus osallistua aikuisille suunnattuun taidetyöpajaan, jossa kokeillaan dioraman valmistamista kirjaan. Työpajassa rakennetaan vanhan kirjan sisälle kerroksittain kolmiulotteinen tila tai maisema leikaten, liimaten ja kuvia lisäillen. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen ja vielä muutama paikka on vapaana. Materiaalimaksu on 5 euroa ja se maksetaan saavuttaessa työpajaan.

Viikon päättää Anna WildRosen maailmat -esitys Musiikkisalissa kello 15 alkaen. Esitys on teatterin ja musiikin keinoin kerrottu runollinen, koskettava ja elämänmakuinen tarina rautalampilaisen Pirkko Toiviaisen tiestä taiteilijaksi sekä hänen erityislaatuisesta kuvataiteestaan. Esitykseen on vapaa pääsy.

Valtakunnallinen rasismin vastainen viikko näkyy vahvasti Rullassa

Tampereella vietetään Rasisminvastaista viikkoa 20.-26.3. Rasisminvastainen viikko painottaa, että jokaisella meistä on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä. Rullaan mahtuu koko maailma! -tapahtumaviikon aikana Lastenkulttuurikeskus Rullassa päästään nauttimaan jälleen eri kulttuureista monin eri tavoin. Ohjelmassa on muun muassa Koko maailman tarinateltta -satutapahtuma, Perhekerhon basaari ja Tuunaa kansallispuku -taidepaja.

Yhdenvertaisuutta tuodaan esiin useasta näkökulmasta ja eri keinoin varhaiskasvatuksesta kulttuuripalveluihin ja työväenopistoon. Tarkemmat tiedot teemaviikon sisällöstä ja tapahtumista löytyvät Rasisminvastaisen viikon tapahtumasivulta.

 

 

Teksti: Aliisa Piirla
Kuvat: Favela Vera Ortiz
Jaa sosiaalisessa mediassa