Uutinen
15.3.2023 17.50

Nysse siirtyy kolmen vyöhykkeen maksujärjestelmään

Nysse siirtyy kuuden vyöhykkeen mallista kolmen vyöhykkeen vyöhykemalliin tammikuussa 2024. Uudistuksella tavoitellaan helppoutta niin vyöhykkeiden hahmottamiseen, lipun ostoon kuin maksamiseenkin.

Alkuselvityksen jälkeen jatkoon pääsivät kolmen ja yhden vyöhykkeen mallit, joista pyydettiin mielipiteitä asiakkailta sekä lausunnot toimialueen kunnilta.

Asukaskyselyyn Nysse sai lähes 2500 vastausta. Molempia esiteltyjä malleja pidettiin helppokäyttöisinä. Asukaskyselyssä erityistä vastustusta liittyi yhden vyöhykkeen malliin sisältyneisiin suuriin lipunhinnan korotuksiin. 

Saaduissa lausunnoissa kolmen vyöhykkeen esitettyä mallia kannattivat Kangasala, Pirkkala, Nokia, Tampere, Valkeakoski, Ylöjärvi, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä sekä Pirkanmaan ELY-keskus. Yhden vyöhykkeen mallia lausunnoissaan kannattivat Vesilahti, Orivesi sekä Lempäälä. Kaikissa lausunnoissa korostettiin, että nykyinen vyöhykejärjestelmä vaatii yksinkertaistamista ja vyöhykkeiden määrää on syytä vähentää. Kuntien lausunnoissa nostettiin lisäksi esiin tarpeita vyöhykerajojen muutoksille. Vyöhykerajojen muutoksia selvitetään myöhemmin.

Päätös kolmen vyöhykkeen malliin siirtymisestä tammikuussa 2024 tehtiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 15.3.2023.

Jaa sosiaalisessa mediassa