Hae nyt lapselle syksyksi vapautuvaa varhaiskasvatuspaikkaa

Elokuussa 2023 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku on käynnissä. Haku jatkuu 19.3.2023 saakka.

Hakuun kannattaa osallistua, jos perhe tietää tarvitsevansa lapselle hoitopaikan ensi syksynä. Elokuussa varhaiskasvatuspaikkoja vapautuu eri puolilla kaupunkia, kun esiopetukseen siirtyvä ikäluokka lähtee päiväkodeista.

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa myös hakuajan ulkopuolella ympäri vuoden. Paikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa.

Toimintakausi alkaa päiväkodeissa elokuussa, kun kesän toimintakausi on päättynyt.

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi käydä täyttämässä Tampereen palvelupisteessä (os. Frenckellin aukio 2 B) ma–pe klo 9–16.

Haussa käytetään eVaka Tampere -tietojärjestelmää

Varhaiskasvatuksen paikkoja haetaan sähköisellä hakemuksella eVaka Tampere -tietojärjestelmässä. Palveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Kieli valitaan järjestelmässä ennen kirjautumista eli heti kirjautumissivulta. Kielen voi vaihtaa milloin tahansa.

Jotta huoltaja saa kaikki varhaiskasvatuksen päätökset sähköisinä, hänen tulee ottaa käyttöön suomi.fi – viestit -palvelu. Käyttöönotto tehdään suomi.fi -palvelussa, jossa ovat myös palvelun käyttöönottoon liittyvät ohjeet. Muussa tapauksessa päätökset tulevat paperipostina kotiin.

Huoltajan tulee ottaa paikka vastaan kahden viikon kuluessa eVakan kautta tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä päiväkodin johtajaan, joko sähköpostilla tai soittamalla.

Tutustu varhaiskasvatuksen palveluihin verkkosivulla ja kysy lisää

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, eri vaihtoehdoista ja paikan hakemisesta saa kaupungin verkkosivuilta. Verkkosivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista.

Paikkojen hakemiseen ja muihin palveluita koskeviin kysymyksiin vastaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakaspalvelu puh. 040 800 7260, soittoaika ma–pe klo 9.00–12.00 tai sähköpostilla varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi.

Yksityisen varhaiskasvatuksen tarjonta kasvanut

Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelutarjonta on viime vuosina kasvanut. Yksityiset palvelut ovat tärkeä osa toimivaa palveluverkkoa Tampereella ja seudun kunnissa. Ostopalvelu- ja palvelusetelipäiväkoteihin voi nyt hakea samalla eVaka-järjestelmän hakulomakkeella kuin kunnan päiväkoteihin.

Perhe voi myös hankkia hoitopaikan yksityisestä päiväkodista, ryhmäperhepäiväkodista tai perhepäivähoitajalta yksityisen hoidon tuella (Kela). Tällöin perhe hakee paikkaa ottamalla yhteyttä suoraan valitsemaansa hoitopaikkaan. 
 

Lisätietoja

Katri Mantere
Asiakaspalvelupäällikkö
Puhelin:
040 849 2107
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa