Uutinen
9.3.2023 10.10
Tammelan stadionin rakennustyömaa katsomosta kuvattuna.
Tammelan stadion valmistuu joulukuussa 2023.

Tammelan stadionin operaattorin hankintaa jatketaan kolmen ehdokkaan kanssa

Tampereen kaupunki hankkii Tammelan stadionille toimintojen ylläpidosta vastaavan operaattorin. Operaattori hankitaan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, jonka 6.3.2023 päättyneeseen osallistumispyyntöön saatiin kolme hakemusta. Osallistumishakemuksen jättivät Ari Suoniemi Oy, Tampere-talo Oy ja Ilves-Edustus Oy. Kaikki ehdokkaat täyttävät soveltuvuusvaatimukset, joten kaupunki jatkaa hankintaneuvotteluita kaikkien kolmen kanssa.

Kaupunki käy ehdokkaiden kanssa kolme neuvottelukierrosta, joiden aiheina ovat konsepti, vastuunjako ja käyttöoikeussopimuksen luonnos. Neuvotteluvaiheen jälkeen kaupunki julkaisee tarjouspyynnöt, johon valitut yritykset voivat jättää tarjouksensa.

Hankintapäätöksen jälkeen operaattoriksi valitun kanssa tehdään käyttöoikeussopimus, jonka kohteena on koko Tammelan stadionin toiminta, tilojen hallinta sekä kiinteistön ylläpito. Sopimuksen keston on suunniteltu olevan viisi vuotta.  Operointi alkaa joulukuussa 2023 rakennustöiden valmistuttua.  

Tammelan stadionin ensisijainen käyttötarkoitus on toimia jalkapallostadionina. Se on Suomen ensimmäisiä puhtaasti jalkapalloilulle rakennettuja urheilupaikkoja. Katsomossa on noin 8 000 katsojapaikkaa. Uusi stadion täyttää keskeiset UEFA 4 -kategorian vaatimukset. Operaattorin tehtävänä on mahdollistaa stadionilla tamperelaisen ylimpien sarjatasojen jalkapallon toiminta ja ottelutapahtumat sekä edistää jalkapallotoiminnan kehittymistä. Jalkapallon lisäksi operaattori vastaa esimerkiksi ravintola- ja cateringpalveluista, lipunmyynnistä, yksinmyyntioikeuksista ja muista ottelutapahtumista. 
 

Lisätietoja

Markus Joonas
Hankekehityspäällikkö
Puhelin:
050 345 0705
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Pekka P. Paavola
Liikunta- ja nuorisojohtaja
Puhelin:
050 554 5831
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa