Asukas- ja koululaiskyselyt liikenneturvallisuudesta avoinna 23.3. asti - vastaa ja vaikuta tulevaisuuden liikkumiseen!

Asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä Tampereen kaupunkiseudun liikenneturvallisuudesta ja kestävästä liikkumisesta selvitetään nyt auki olevan kyselyn avulla. Selvitystä tekevät Pirkanmaan ELY-keskus yhdessä seudun kuntien kanssa. Mukana ovat Tampere, Lempäälä, Pirkkala, Kangasala, Ylöjärvi, Nokia, Vesilahti ja Orivesi.

Kyselyn vastauksia hyödynnetään liikkumisen nykytilanteen kartoittamisessa sekä liikenneturvallisuuden ja liikennekasvatus- ja tiedotustoimenpiteiden suunnittelussa. Kyselyn aluksi voit valita vastaatko yleiseen asukaskyselyyn vai koululaiskyselyyn. Koululaiskyselyyn voi vastata myös yhdessä vanhemman kanssa.

Kyselyissä pääset merkitsemään kartalle tunnistamiasi vaarallisia paikkoja liikenneympäristössä sekä tapahtuneet onnettomuudet tai läheltä piti tilanteet. Kysely sisältää myös monivalintakysymyksiä turvallisesta liikkumisesta. Jokaisen kysymyksen kohdalla on selkeä opastus vastaamiseen.

Tampereen kaupunkiseudulle tehdään kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelma, jossa on tavoitteet sekä  konkreettiset toimenpiteet tilanteen parantamiseksi. Lisäksi työllä halutaan mahdollistaa pitkäjänteinen ja jatkuva liikenneturvallisuustoiminta seudulla ja kaikissa Tampereen seudun kunnista. Suunnitelman laatiminen on aloitettu vuoden 2022 loppupuolella, ja sen on tarkoitus kokonaisuudessaan valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Vastausaikaa on 23.3.2023 asti. Kyselyn löydät täältä:

Lisätietoja

Leena-Maria Mäntylä
Pirkanmaan ELY-keskus:
Puhelin:
0295 036 317
Laura Mansikkamäki
AFRY Finland Oy:
Puhelin:
050 537 7424
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa