Uutinen
23.2.2023 16.12
Kaksi lasta ja yksi aikuinen kävelevät peräkkäin talvisella Pyynikillä.

Koululaisten talvilomalla 27.2.–5.3. paljon ohjelmaa lapsille ja nuorille

Tampereen koululaiset viettävät talvilomaa 27.2.–5.3.2023. Koululaisille perheineen on tarjolla monenlaista mukavaa ohjelmaa muun muassa Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen järjestämänä, Tampereen uintikeskuksessa, Museokeskus Vapriikissa sekä Muumimuseossa, kirjastoissa ja Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Ohjelma on pääosin maksutonta.

Nuortentapahtumia ja vesitemppurata

Nuorisopalvelut järjestää 9–29-vuotiaille lomalaisille monenlaista tekemistä. Luvassa on nuorten kulttuurikeskuksessa järjestettävä Star Wars -tapahtuma, jossa pääsee sukeltamaan Star Warsin maailmaan muun muassa uv-taide- ja sarjakuvatyöpajan kautta. Star Warsin lisäksi lomalaisille on tarjolla skeittausta ja scoottausta, laskettelua, kädentaitoja, keikkoja sekä paljon muuta mukavaa tekemistä sisällä ja ulkona.

Tampereen uintikeskuksessa on mahdollisuus seikkailla Wibit-toimintaradalla. Radalla pääsee testaamaan tasapainoaan ja ketteryyttään kiipeilemällä, ylittämällä esteitä ja laskemalla liukumäkeä. Rata on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja aikuisille. Vesitemppurata sisältyy uintikeskuksen pääsymaksuun.

Opastuksia ja työpajoja Vapriikissa ja Muumimuseossa

Vapriikissa tapahtuu talvilomalla 26.2. - 3.3.2023 joka päivä, myös maanantaina. Päivittäin vaihtuva teema johdattelee Vapriikin eri näyttelyihin, ja luvassa on huikeita opastuksia, työpajoja ja muuta hauskaa! Ohjelma sisältyy Vapriikin pääsymaksuun. 

Muumimuseossa juhlitaan valon lisääntymistä varjojen kanssa leikkien, vietetään valon ja varjon juhlaa. Museossa on hiihtolomaviikolla yleisöopastuksia jokaisena museon avoinnaolopäivänä klo 11 suomeksi ja klo 13 englanniksi. Ateljeen ohjattu nonstop-työpaja, jossa tallennetaan varjoja ja leikataan siluettikuvia, on avoinna koko päivän kaikkina museon aukiolopäivinä. Opastukset ja työpaja sisältyvät pääsylipun hintaan.

Tampereen keskustan rakennusten seiniin heijastettu Valogalleria, Muumit ja talven taika -näyttely, jossa on Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia, on esillä 12.3. saakka. Valoteokset nähdään iltaisin pimeän aikaan klo 23 asti.

Rullassa ja kirjastoissa tapahtuu

Lastenkulttuurikeskus Rullassa on keskiviikosta sunnuntaihin 1. - 5.3.2023 näyttely Miksi mörkö hymyilee?, jossa voi tutustua satuihin ja tarinoihin, joista on tehty nukketeatteriesitys. Torstaina 2.3. klo 10-13 SuperSamin vauhdikkaassa talviseikkailussa on luvassa ohjelmaa niin ulkona kuin sisälläkin. Rullan taidepaja on avoinna Rullan aukioloaikoina ke 12-18, to-pe 9-14 ja la-su 10-16.

Kirjastot järjestävät lapsille ja nuorille ohjelmaa talvilomaviikolla. Esimerkiksi Hervannan kirjastossa esiintyy Siina & Taikaradio Duo lauantaina 25.2. klo 13–13.40. Pääkirjasto Metsossa ja Koilliskeskuksessa katsotaan elokuvia ja Koilliskeskuksessa on lauantaina 4.3.2023 klo 13-13.40 Tutkija Piin tiede-esitys.

Hiihtämään ja luistelemaan

Talvilomalla kannattaa myös ulkoilla ja vaikkapa tutustua lähellä oleviin luontokohteisiin, jos säät sallivat. Tampereen seudun retkeilykartasta löydät retkeilyreitit, tulipaikat ja palvelut. Sivultamme Liikuntapaikat löydät muun muassa hiihtoladut ja luistelumahdollisuudet.

Jaa sosiaalisessa mediassa