Tampereella valaistaan rakennuksia ja liputetaan Ukrainan tueksi sodan alun vuosipäivänä

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee tällä viikolla kuluneeksi tasan vuosi. Tampereella liputetaan ja valaistaan useita kohteita perjantaina 24. helmikuuta tuen osoittamiseksi Ukrainalle. Tampereen seurakunnat liittyy muistopäivään järjestämällä Kiovanpuistossa rauhanrukouksen.
Tammerkoskea valaistiin Ukrainan väreillä myös heti sodan alettua vuonna 2022.

Ukrainan lippu värittää monia kohteita Tampereen keskustassa perjantaina 24. helmikuuta. Tuolloin tulee kuluneeksi vuosi Venäjän hyökkäyssodan alusta.

Ukrainan liput nostetaan salkoon Tampereen Raatihuoneen, Vapriikin, Sampolan ja Tampere-talon edessä.

Tampereen kaupunki vaihtaa Hämeenkadun valoverhot ja Tammerkosken valaistuksen Ukrainan lipun väreihin. Ukrainaa kunnioittavat ulkovalaistuksissaan myös ainakin Kalevan kirkko, Tampere-talo, Särkänniemi, Original Sokos Hotel Ilves, Sokos Hotel Torni Tampere, Kauppakeskus Ratina ja Koskikeskus.

Tampereen seurakunnat järjestää rauhanrukouksen kello 18.30 Kiovanpuistossa. Tilaisuudessa puhuu piispa Matti Repo, ja Tampereen kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo pormestari Anna-Kaisa Ikonen

Tampere haluaa osoittaa lipuilla ja valoilla symbolista tukeaan Ukrainalle, ystävyyskaupungilleen Kiovalle ja kaikille sodasta kärsiville.

Ukrainan pääkaupunki Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954. Tampere on viimeisen vuoden aikana tukenut ukrainalaisia ja kiovalaisia monella tavalla. Heti Venäjän hyökkäyssodan alettua kaupunginhallitus päätti 150 000 euron tarvike- ja rahalahjoituksesta ukrainalaisille. Tämän jälkeen Ukrainaan on muun muassa lahjoitettu TKL:n käytöstä poistuvia busseja, joiden mukana Ukrainaan on kuljetettu myös avustustarvikkeita. Kaupunki on järjestänyt kesäleirin kiovalaisille lapsille ja muistanut Odessan baletin Tampereella vierailleita esiintyjiä. 

Parhaillaan meneillään on Euroopan unionin yhteinen Generators of Hope -generaattorikeräys. Siihen voi osallistua vielä helmikuun loppuun asti. Lisätietoja osallistumisesta löydät tämän linkin kautta.

Valaisuja rakennuksissa: 

  • Tampere-talo, valaistus Ukrainan väreillä
  • Näsinneula, valaistus Ukrainan väreillä
  • Original Sokos Hotel Ilves, sininen valaisu
  • Sokos Hotel Torni Tampere, sininen valaisu
  • Kauppakeskus Ratina, valaisee näyteikkunansa sini-keltaiseksi
  • Koskikeskus, yksi kupoleista on valaistu sinisellä
  • Kalevan kirkko, valaistaan Ukrainan väreissä. 
     

Lisätietoja

Iina Ojala
Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Puhelin:
040 801 6189
Markus Joonas
Hankekehityspäällikkö
Puhelin:
050 345 0705
Jaa sosiaalisessa mediassa