Kesäduuni ja Kesätyöseteli auttavat tamperelaisia nuoria ja yrityksiä kohtaamaan

Viidettä kertaa järjestettävä Kesäduuni-kampanja ja toista kertaa jaettava Kesätyöseteli tukevat jälleen nuorten tamperelaisten kesätyönhakua. Tulossa on myös tapahtumia, joissa nuoret ja työnantajat pääsevät kohtaamaan toisensa.

Kesätyöntekijöiden rekrytoinnit ovat jo täydessä vauhdissa Tampereen alueella. Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut tukevat jälleen 17–30-vuotiaiden nuorten työllistymistä Kesäduuni-kampanjalla.

– Kesäduuni-kampanja tekee kesätyön tarjoamisesta ja työn hakemisesta sujuvaa ja helppoa sekä työnantajille että nuorille, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen rekrytointikoordinaattori Saila Hämäläinen.

Kesäduuni-kampanja saa parikseen tänäkin vuonna myös Tampereen kaupungin jakaman Kesätyösetelin. Jo toista kertaa jaettavan Kesätyösetelin avulla tuetaan 15–17-vuotiaiden nuorten työllistymistä ja helpotetaan ensimmäisten kesätyöpaikkojen löytämistä.

Kesäduuni-kampanja innostaa nuoria ja yrityksiä

Kesäduuni-kampanjassa pirkanmaalaiset yritykset ilmoittavat avoimista kesätyöpaikoistaan sähköisessä Tiitus-järjestelmässä. Nuoret puolestaan voivat hakea useampaan kesätyöpaikkaan samalla työnhakuprofiililla. Järjestelmän käyttäminen on maksutonta sekä työnantajille että nuorille. Viime vuonna kampanjassa oli mukana yli 100 työnantajaa. Avoimia työpaikkojen oli puolestaan tarjolla yli 1 000. Kesätöitä nuorille tarjottiin runsaasti esimerkiksi teollisuuden, kaupan- ja puhtauspalvelualojen parissa.

– Haluamme olla kumppani kaiken kokoisille Tampereen seudulla toimiville yrityksille, joilla on mahdollisuus ja halu tarjota kesätyö nuorelle. Tarjoamme maksuttoman rekrytointialustan, teemme laajaa markkinointia ja annamme henkilökohtaista neuvontaa sekä parhaat vinkit onnistuneeseen kesätyörekryyn, Saila jatkaa.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo ja Pirkanmaan TE-palvelut edistävät yhdessä jo viidettä kertaa 17–30-vuotiaiden nuorten työllistymistä Kesäduuni-kampanjan avulla.

Kesätyöseteli tukee 15–17-vuotiaiden nuorten työllistymistä

Tampereen kaupunki jakaa jo toista kertaa 250 kappaletta 320 euron arvoista kesätyöseteliä. Kesätyöseteli on suunnattu 15–17-vuotiaille tamperelaisille nuorille. Sen tarkoituksena on vahvistaa nuorten asemaa kesätyömarkkinoilla sekä madaltaa yritysten kynnystä ottaa nuori kesäksi töihin.

Kesätyöseteli voidaan myöntää vähintään kaksi viikkoa kestävään työsuhteeseen, joka ajoittuu 1.5.–31.8.2023 väliselle ajalle. Seteli on henkilökohtainen ja sen saaminen edellyttää kesätyöpaikan löytämistä. Nuori ja yritys täyttävät yhdessä kesätyösetelin hakemuksen ja se maksetaan suoraan työnantajalle. Kesätyöseteleitä voi hakea 1.4.2023 alkaen, mutta nuori voi etsiä sopivan työpaikan jo valmiiksi.

Yritykset voivat ilmoittaa avoimia kesätyösetelipaikkojaan esimerkiksi Kesäduuni-kampanjassakin toimivan Tiitus-alustan kautta. Kesätyösetelin hakulomake aukeaa huhtikuun alussa Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Kesäduunitapahtumat nuorille ja yrityksille

Finlaysonin Kohtaamisia.-tilassa järjestetään 23.3. 17–30-vuotiaille suunnattu Kesäduuni23 – Löydä kesätyö! -rekrytapahtuma. Tapahtumassa kesätyötä tarjoavat yritykset järjestävät lyhythaastatteluja nuorille suoraan joko paikan päällä tai virtuaalisen Tavata-alustan kautta. Tapahtumassa on maksuton CV-kuvausnurkka, jossa nuoret voivat käydä päivittämässä kuvansa ammattilaisen käsissä. Paikan päällä on myös Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen rekrytointikoordinaattoreita, jotka auttavat nuoria niin kesätyöhakemuksien tekemisessä kuin myös osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Tule mukaan Kesäduuni23 tapahtumaan!

Lisätiedot tapahtumasta päivittyvät myöhemmin tapahtumat.tampere.fi -sivustolle.

Lisätietoja

Saila Hämäläinen
Rekrytointikoordin.
Puhelin:
040 806 3683
Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa