Tampereen kaupunki selvittää vuoden 2030 lukioverkkoa

Tampereen kaupungin lukiokoulutus selvittää kevään 2023 aikana, millaisen lukioverkon kaupunki tarvitsee vuonna 2030.
Opiskelijoita lukion käytävällä
Lukioverkkoselvitys kartoittaa vaihtoehtoja ja etsii joustavia ratkaisuja lukiokoulutuksen tarpeisiin vuonna 2030 (kuvituskuva).

Lukiokoulutukseen on asetettu työryhmä, jonka tarkoituksena on päivittää lukiokoulutuksen aiempi, vuonna 2019 tehty palveluverkkoselvitys. Selvitys valmistuu keväällä 2023, jonka jälkeen asia siirtyy elinvoima- ja osaamislautakunnan käsittelyyn.

Työryhmä kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat joustavia tilaratkaisuja uudistuvan lukiokoulutuksen tarpeisiin vuonna 2030. Työryhmän toimeksiantona on selvittää, miten tulevaisuuden kasvavalle opiskelijamäärälle pystytään tarjoamaan joustavia oppimisen polkuja ja varmistamaan turvallinen ja terveellinen oppimisympäristö. Työryhmä ottaa kantaa myös englanninkielisen lukiokoulutuksen järjestämiseen Tampereella.

Selvitys koskee Tampereen kaupungin omia lukioita. Tampereen kaupungin lukioita ovat Hatanpään lukio, Sammon keskuslukio, Tammerkosken lukio, Tampereen aikuislukio, Tampereen klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio ja Tampereen teknillinen lukio.

Opiskelijoille tarvitaan lisää tiloja

Palveluverkon uudistaminen on tarpeen, sillä lukiokoulutuksen toimintaympäristössä on tapahtumassa paljon muutoksia. Seudun väestönkasvu edellyttää lisätilojen määrittelyä. Työryhmä selvittää erilaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat joustavia tilaratkaisuja uudistuvan lukiokoulutuksen tarpeisiin.

Tarvetta uusiin ratkaisuihin tuo lisäksi opiskelijoiden lisääntyvä opintojen pidentäminen. Uusia toiminnallisia ratkaisuja tarvitaan myös, jotta opiskelijoiden yksilöllisiin tarpeisiin kyetään vastaamaan ja heidän hyvinvointiaan lukioissa lisäämään.

Uudistettavan palveluverkkoselvityksen pohjana on Tampereen kaupungin strategian mukainen väestösuunnite sekä seudun väestökehitys tulevina vuosina.
 
Suunnitelman taustaselvitykseen sisältyvät muun muassa nykyisten, käytössä olevien tilojen kapasiteettiselvitys, henkilöstö- ja opiskelijakyselyt sekä kansalliset suunnitelmat ja selvitykset.

Lisätietoja

Mari Aalto
Lukiokoulutuksen johtaja
Puhelin:
040 187 4593
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Susanna Lyly
Jaa sosiaalisessa mediassa