Kirjastoautoille uusi aikataulupalvelu

Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Ylöjärvellä ja Valkeakoskella otettiin Lainan päivänä 8. helmikuuta käyttöön uusi kirjastoautojen aikataulupalvelu.

Kuudessa Pirkanmaan kunnassa otettiin Lainan päivänä 8. helmikuuta käyttöön kirjastoautojen reittipalvelu Pikinkirjastoautot.fi. Palvelu on selainpohjainen, joten se toimii kaikilla laitteilla. Kaikkien palvelussa mukana olevien kuntien kirjastoautot löytyvät samasta osoitteesta.

Helppokäyttöisestä aikataulusovelluksesta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit, aikataulut ja mahdolliset reittimuutokset. Kirjastoautojen kulkua voi myös seurata kartalta.

- Oman kaupunginosan kirjastoautopysäkit ja autojen pysähtymisajat löytyvät helposti kartalta. Saamme myös välitettyä nopeasti tiedon, jos reittejä joudutaan muuttamaan tai peruuttamaan lyhyellä aikataululla esimerkiksi autossa ilmenneen vian vuoksi, verkkosuunnittelija Laura Aatola Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Kirjastoautojen aikataulupalvelun on toteuttanut tamperelainen Mattersoft Oy, joka on erikoistunut muun muassa paikannusteknologiaan perustuviin joukkoliikenteen sovelluksiin. Monelle jo aiemmin tutun Lissu Liikenteenseuranta  -palvelun taustalla on sama järjestelmä kuin Pikinkirjastoautot.fi:ssä.

Pikinkirjastoautot.fi-palvelu 

 

Lisätietoja

Laura Aatola
Tampereen kaupunginkirjasto Verkkosuunnittelija
Puhelin:
040 806 3443
Jaa sosiaalisessa mediassa