Uutinen
3.2.2023 21.00
Korista pelaava nuori
Yökoris-tapahtumia on järjestetty yli tuhat ja näissä tapahtumissa osallistumiskertoja on ollut lähes 18 000.

Tampereen kaupunki palkitsi Hämeen Urheilugaalassa menestyneitä urheilijoitaan

Hämeen urheilugaalassa jaettiin runsaasti palkintoja hämäläisen urheilumenestyksen kunniaksi.

Tampereen kaupunki palkitsi jokavuotiseen tapaan lähes sata SM-tason urheilijaa kutsumalla heidät juhlimaan saavutuksiaan urheilugaalaan. Erityispalkinnon kaupunki halusi osoittaa menestystä niittäneelle Tampereen Pyrinnön  Saga Vanniselle, joka on jo useamman kerran voittanut nuorten seitsenottelun Euroopan mestaruuden sekä maailmanmestaruuden vuonna 2021. Viimeisin maailmanmestaruus Sagalla on viime vuodelta Kolumbiasta. Hän saavutti viime vuonna myös vuoden Nuori urheilija-palkinnon valtakunnallisessa Urheilugaalassa.

- Voisi sanoa, että Saga on tällä hetkellä yksi Suomen valovoimaisimmista nuorista urheilijoista, jolla on valoisa tulevaisuus edessä, toteaa liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola.

Lisäksi kaupunki palkitsi Yökoris-toiminnan. Yökoris-toiminta on monikulttuurinen toimintamalli, jossa tarjotaan matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia nuorille sekä edesautetaan sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Toimintaa on järjestetty ansiokkaasti jo neljän vuoden ajan. Tänä aikana on järjestetty noin 100 erillistä Yökoris-tapahtumaa, joiden osallistumiskertojen määrä on lähes 18 000. Palkinnon vastaanotti toimintaa järjestävän YMCA Tampere ry:n toiminnanjohtaja Timo Sinervo, sekä harrastustoiminnan koordinaattori Kristian Ketola.

Hämeen Urheilugaala järjestettiin Tampere-talossa perjantaina 3.2. Gaalan järjestäjänä toimi Hämeen Urheilu ja Liikunta ry. Lisäksi palkintoja jakoivat Tampereen kaupunki, Suomen jääkiekkoliitto/Hämeen alue, Suomen salibandyliitto, Suomen voimisteluliitto, Tampereen urheilun edistämissäätiö, TUL Tampereen piiri sekä Varalan Urheiluopisto. 

 

Teksti: Satu Lähteenmäki
Kuvat: Ville Syrjäkoski
Jaa sosiaalisessa mediassa