Työväenopisto ja kuvataidekoulu mukana Luovuutta politiikkaan -tempauksessa Ratinassa 6.2.

Ratinan kauppakeskuksen yläikkunat ja nimikyltti.
Tampereen seudun työväenopiston taiteen perusopetus esittäytyy Luovuutta politiikkaan -tempauksessa maanantaina 6.2.2023 Ratinan tapahtuma-aukiolla.

Tampereen seudun työväenopisto järjestää yhdessä viiden muun taiteen perusopetuksen toimijan kanssa kaikille avoimen Luovuutta politiikkaan -tempauksen Kauppakeskus Ratinassa 6.2.2023 klo 17–19. Tapahtumaan on kutsuttu alueen päättäjiä ja eduskuntavaaliehdokkaita, jotka pääsevät tutustumaan yleisön kanssa taiteen perusopetukseen ja kokeilemaan eri taidelajeja tapahtuma-aukiolla.

Luovuutta politiikkaan -kampanjan tavoitteena on tarjota päättäjille mahdollisuus osallistua kokemukselliseen tekemiseen lasten ja nuorten taideoppilaitoksissa ja edistää päättäjien sekä oppilaitosten henkilöstön ja oppilaiden välistä vuoropuhelua.

Tempauksen ohjelmassa on taiteen perusopetuksen oppilaiden ja opettajien työpajoja, lyhyitä esityksiä, avoimia harjoituksia ja soitinkokeiluja, joihin myös yleisö voi osallistua. Työpajojen ohessa taideoppilaitosten nuoret haastattelevat Pirkanmaan vaalipiirin ehdokkaita.

Tampereen seudun työväenopistosta esillä ovat teatteri- ja sanataiteen perusopetus lapsille ja nuorille sekä kuvataiteen perusopetus, josta opistossa vastaa kuvataidekoulu Sara Hildén -akatemia. Kuvataiteen perusopetusta järjestetään sekä lapsille ja nuorille että aikuisille. Aikuisille tarjolla on myös käsityön taiteen perusopetusta Ylöjärvellä.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen seudun työväenopisto, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Pirkanmaan musiikkiopisto, Sorin Sirkus, Suomen Teatteriopisto ja Tampereen konservatorio sekä Kauppakeskus Ratina.

Tilaisuus on kaikille avoin ja tervetulleita ovat myös tiedostusvälineiden edustajat ja eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat. Mukaan ehtii vielä ilmoittautua.

Valtakunnallisen Luovuutta politiikkaan -viikon koordinoinnista vastaa Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen yhdessä Suomen konservatorioliiton kanssa. Liitot edustavat lähes 300 eri taiteenalojen oppilaitosta eri puolilla maata.

Eduskuntavaaliehdokas, haluatko mukaan?

Ilmoittautumiset vastaanottaa Reija Iso-Mustajärvi Suomen Teatteriopistosta sähköpostitse: [email protected].

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Visit Tampere / Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa