Tampereella mahdollistetaan Suomen ensimmäinen, kaikille avoin Web3 verkkokurssi

Web3 on tulevaisuuden teknologia ja se kasvaa nopeammin kuin Internet aikoinaan. Tampereen kaupunki on laajan toimijaverkoston kanssa mahdollistamassa Web3 verkkokurssin rakentamista. Web3 tarjoaa osaajille sekä yrityksille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Kaikille avoin kurssi vastaa osaamistarpeiden muutokseen.

Web3:lla eli kolmannen sukupolven internetillä tarkoitetaan internetin uutta aaltoa, joka toimii lohkoketjujen, kryptovaluuttojen ja tekoälyn avulla. Siirtymä on jo käynnissä, ja Web3 luo maailmaan uutta liiketoimintaa. Tampereella pidetään tärkeänä, että yritykset, organisaatot ja alan opiskelijat pysyvät kehityksessä mukana ja lisäävät osaamistaan Web3:sta.

Ymmärryksen lisääminen vauhdittaa uusien tiimien ja innovaatioiden syntymistä 

Ilmainen, kaikille avoin kurssi avautui 31.1.2023. Opiskelu tapahtuu omaan tahtiin läpi vuoden. Kurssille voi ilmoittautua The Good Cartelin verkkosivuillaWeb3 Masterclass tarjoaa eturivin näköalapaikan näihin uuden Internetin sovellutuksiin ja mahdollisuuksiin. Kurssin luoja, The Good Cartel on joukko itsenäisiä markkinatoimijoita, jotka omalla osaamisellaan mahdollistavat laadukkaat kurssisisällöt ja näkevät kurssin tärkeänä askeleena innovaatioiden mahdollistamiseksi.

– Kuten PC, internet ja mobiili aikoinaan, hajautettu internet on seuraava uusi ohjelmistoalusta. Suomella on valmiudet ottaa uutta teknologiaa nopeasti käyttöön, mutta ensiaskel eli syvä ymmärrys alan perusperiaatteista tuntuu laajalti puuttuvan, kertoo Olli Tiainen Equilibriumilta. 

Web3:sta tulee tavalla tai toisella väistämättä osa huomisen kehitys- ja liiketoimintaekosysteemiä, joten on viisasta alkaa kylvää tiedon siemeniä nyt. Esimerkiksi Web3-kehittäjien osaamistarpeet muuttuvat, kun heidän on hallittava myös lohkoketjut, lompakot ja älykkäät sopimukset. Kaikille avoin kurssi vastaa osaamistarpeiden muutokseen.

Web3 tarjoaa osaajille ja yrityksille monia mahdollisuuksia

Web3 ja metaversumi ovat käsitteitä, joista puhutaan paljon, mutta harva ymmärtää mitä ne pitävät sisällään. Kiinnostuksen räjähdysmäiseen kasvuun on syynsä, kertoo Decentraland Foundationin markkinointijohtaja Marja Konttinen.

– Kun digitaalinen valta on nykyisellään harvojen käsissä, Web3 palauttaa omistajuuden käyttäjille. Tämä tarjoaa reilumman digitaalisen pelikentän ja uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia yksilöille, yhteisöille ja yrityksille, jatkaa Konttinen.

The Good Cartellin perustajan Sointu Karjalaisen mukaan vastaavia innovaatioaaltoja tapahtuu kerran tai kaksi koko elämämme aikana.

– Yli 15 vuoden kokemuksellani startup-yrityksistä en ole koskaan nähnyt näin valtavaa innovaatiopotentiaalia. Haluamme kurssin myötä kutsua kaikki suomalaiset mukaan näihin maagisiin taikoihin, Karjalainen toteaa.

Tampereesta voi kehittyä Web3-metropoli

Tampere on Suomen vetovoimaisin kaupunki ja Tammerkosken rannalla on aikojen saatossa syntynyt merkittäviä innovaatiota, jotka ovat muuttaneet maailmaa. Kaupunki investoi voimakkaasti alueen elinvoimaa tukeviin palveluihin kehittämällä  toimintaympäristöä, alustoja ja digitaalista transformaatiota edistäviä ratkaisuja.

– Tampere haluaa edelleen olla rohkea edelläkävijä ja panostaa älykaupunkiratkaisuihin, yritysten syntymiseen ja kasvuun sekä uusiin teknologioihin. Web3 on tulevaisuuden teknologia ja haluamme olla mahdollistamassa alueen yritysten ja osaajien kyvykkyyksien kehittymistä tässä tulevassa maailmassa, toteaa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden kehittämispäällikkö Vesa-Matti Ruottinen.

Kurssin todistukset asuvat lohkoketjuissa ja korkeakouluopiskelijoille on luvassa opintopisteet

Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijat saavat suorituksesta yhden opintopisteen. Web3 -teemaan sopien kurssin sertifikaatit asuvat niin ikään lohkoketjussa, jolloin nämä ovat luotettavia ja helposti tarkistettavissa. Jokaisella on mahdollisuus saada todistus myös NFT:nä (non-fungible-token).

Kurssia ovat mahdollistamassa Suomen ja maailman huippunimet kuten Equilibrium, Kleoverse, Decentraland, Northcrypto, Dottir Asianajotoimisto, FOV Ventures, Block Lane, The Fabricant, DBE Core, Single.Earth Virosta sekä Unstoppable Domains Yhdysvalloista. Kurssi on tuotettu yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

Lisätietoja

Vesa-Matti Ruottinen
Puhelin:
041 730 9258
Sointu Karjalainen
Puhelin:
+358 40 823 5371
Teksti: Kati Hiltunen ja Vesa-Matti Ruottinen
Jaa sosiaalisessa mediassa