Älykaupunkikehitys ja ICT kohtaavat Nokia Arenalla kesäkuussa 2023

Kansainvälinen Tampere Smart City Expo & Conference täyttää Tampereen Nokia Arenan älykaupunkikehityksellä ja digitalisaatiolla 6.–7. kesäkuuta 2023. Ajankohtaisten alojen ykköstapahtuma tarjoaa tulevaisuuden näkökulmia, teknologiaa, palveluja ja ratkaisuja. Tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni.
Nokia Arenan messutila, messukävijöitä ja näytteille asettajia Smart City Expossa.
Tampere Smart City Expo & konferenssi Nokia Arenalla vuonna 2022

Tampere Smart City Expo & Conference sulauttaa yhteen viime kesänä ensimmäisen kerran yhdessä järjestetyt älykaupunkikehityksen Tampere Smart City Week 2022 konferenssi & expo sekä ICT-alan DigITre -tapahtumat. Tapahtuma on suunnattu älykaupunkikehityksen kehittämisverkostoille, yrityksille ja ekosysteemeille, ICT-sektorille, kunnille, kaupungeille ja oppilaitoksille sekä alan asiantuntijoille ja tulevaisuuden osaajille. 

Älykaupunkikehityksen ja ICT:n kansainvälinen huipputapahtuma 

Ajankohtaiset ja tulevaisuuteen katsovat ICT:n ja älykaupunkikehityksen alat uudistuvat nopealla tahdilla. Tampere Smart City Conference & Expo tuo jälleen mullistavia kohtaamisia alan huipulta. Monipuolinen messutapahtuma muodostuu älykaupunki-kehityksen, ICT:n ja digitalisaation globaaliksi keskittymäksi ja kävijöitä odotetaan viime vuoden tapaan useista eri maista; vuonna 2022 kansainvälisten vierailijoiden osuus oli 15 prosenttia kävijöistä ja mukana oli 28 maata. 

− Tampere tunnetaan maailmalla niin yritysten kuin toisten älykaupunkien keskuudessa. Vuosikymmenten pohjatyö ja vahva brändimme näkyvät kiinnostuksena kansainvälisellä kentällä, viimeisimpänä esimerkkinä tuore yhteistyö Japanin kanssa. Kehitämme yhdessä japanilaisten kaupunkien kanssa uusia älykkäitä menetelmiä, jotka auttavat hyödyntämään kerättävää dataa kaupunkilaisten hyvinvoinnin tukemiseksi, kertoo Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. 

Hän painottaa, että Tampereen älykaupunkikehityksen ydin onkin juuri yhdessä tekemisessä ja oppimisessa. Tämä näkyy myös Tampere Smart City Expo & Conferencessa.

−Ei ole ollenkaan sattumaa, että kaupunkiin rantautuu suurtapahtumia. Tulevaisuudessa älyteknologia ja elämyksellisyys yhdistyvät varmasti yhä enemmän, Rantanen toteaa. 

Ohjelmakattauksessa tekoälyä, robotiikkaa ja automatisaatiota

Tampere Smart City Expo & Conference tuo areenalle uutuudet tekoälyn, robotiikan, automaation ja digitalisaation saralta. Tapahtuma luo katsauksen muun muassa kyberturvallisuuteen, älykkäisiin asuinalueisiin ja liikkumiseen – kuten ajankohtaiseen autonomiseen ajamiseen. Näkökulmissa korostuvat kansainvälinen yhteistyö ja vastuullisuus. 

− Olemme summanneet viime vuden upeat kokemukset yhteen ja asettaneet täydet panokset tulevaan. Uskomme, että uudistunut ja yhä kirkkaammaksi kehitetty Tampere Smart City Expo & Conference innovoi ratkaisuja, tarjoaa elämyksiä ja luo tulevaisuutta, sanoo tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista. 

Ohjelmakattaukseen kuuluu ajankohtaisia luentoja ja puheenvuoroja, ja tapahtumassa palkitaan älykaupunkikehityksen ja digitalisaation ykköstekijöitä. Merkittävässä roolissa ovat alan kansainväliset kohtaamiset ja huippuosaajien verkostoituminen. 

Tampere Smart City Expo & Conferencen järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni. Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Tampereen Messut -konserni. 
 

Lisätietoja

Sami Siurola
Tampereen Messut -konserni Projektipäällikkö
Puhelin:
040 734 3589
Sirkka Laine
Tampereen Messut -konserni Viestintäasiantuntija
Puhelin:
040 612 9081
Elina Uusitalo
Tampereen kaupunki Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
Puhelin:
040 353 2978
Kuvat: Jyri Kivimäki
Jaa sosiaalisessa mediassa