Lasten Pirkkaset juhlistaa erilaisuutta 1.-28.2.2023

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Kulttuurikuukautta vietetään 1.-28.2. ja ohjelmaa järjestetään 16 kunnassa ympäri Pirkanmaata. Kuukauden ohjelma on suunnattu 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.
KLovni kaataa kahvia kukikkaaseen kuppiin.
Kiertävä esiintyjä Ruuti-klovni

Vuoden 2023 teema ”Lasten Pirkkaset – monenlaista erilaista” rohkaisee sekä lapsia että aikuisia olemaan oma ainutlaatuinen itsensä iästä, sukupuolesta, kulttuurista, kielestä, perinteistä tai alkuperästä riippumatta. Kuukauden ohjelmassa on luvassa kymmeniä kiinnostavia, lennokkaita ja innostavia kulttuuritapahtumia, joita ovat tuottaneet yksityiset toimijat, opistot, kulttuurikeskukset ja kunnat.

Kuukauden aikana Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun Ruuti-klovni seikkailee Lasten Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä. Ruuti-klovnin voi tavata 28 esityksessä tai työpajassa ympäri Pirkanmaata. Ruuti-klovnin matkalaukkuteatteri -esityksessä kuullaan ihmeellisempiä matkatarinoita ja Kiertelen ympäri maailmaa -työpajassa harjoitellaan esineteatteria ja sirkustaitoja.  

Tutustu ohjelmaan osoitteessa: www.tampere.fi/lastenpirkkaset
Huomiothan, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Seuraa tapahtumaviestintää.

Yhteinen lastenkulttuurifestivaali tuo esiin Pirkanmaan eri kuntien lastenkulttuurityötä. Mukana ovat: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mäntä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Vesilahti ja Valkeakoski.

Lasten Pirkkasia suunnittelee ja kehittää Pirkkaset-työryhmä, joka koostuu kuntien kulttuurivastaavista, ja jota koordinoi Tampereen kaupunki.

 

Teksti: Niina Niiniluoto
Kuvat: Johanna Peltola
Jaa sosiaalisessa mediassa