Tampereen kaupungin kesätyöpaikat haussa 23.1.–19.2.2023

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkaa 23.1.2023. Kesätyöntekijöitä haetaan monipuolisiin tehtäviin kaupungin eri palveluihin ja toimintoihin. Kesätyöpaikkoja voi hakea Kuntarekryn kautta 19.2. saakka.
Rantavahti istuu punainen lippalakki päässään Pyynikin uimarannalla.
Henriikka Heiskanen työskenteli viime kesänä rantavahtina kahdella kaupungin uimarannalla.

Tulevana kesänä kaupunki tarjoaa yhteensä noin 250 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa. Eniten paikkoja on tarjolla varhaiskasvatuksessa sekä liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa. Muita kiinnostavia tehtäviä tarjoavat kaupunkiympäristön palvelut, kiinteistötoimen ja asumisen palvelut sekä Tampereen Vesi.

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen määrä on vähentynyt aiemmista vuosista, sillä suuri osa kaupungin kesätyöpaikoista siirtyi sosiaali- ja terveyspalvelujen mukana Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Haettavana on vuosilomasijaisuuksia alan opiskelijoille ja ammattilaisille sekä harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Haettavana on myös tehtäviä, joihin ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta.

Kesätyöntekijöiden valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä, ja tehtäviin valituille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostiviestit hakuajan päätyttyä, ja kun tehtävä on täytetty.

Kesätyöpaikkojen tehtäväkuvaukset ja hakulomakkeet löytyvät Kuntarekrystä. Paikkoja voi etsiä hakusanoilla ”kesätyö” ja ”Tampereen kaupunki”.

Tampereen kaupunki tukee nuorten kesätyöllistymistä monin tavoin

  • Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikat: Tamperelaisille 15–17-vuotiaille nuorille tarjotaan 120 yhden tai kahden viikon mittaista ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoittelupaikkaa. Kesäharjoittelupaikkoja on mm. nuorisopalveluissa, varhaiskasvatuksessa, liikuntapalveluissa sekä viestinnän ja ympäristöalan tehtävissä. Paikat täytetään maaliskuun loppuun mennessä. Kaikille hakijoille kerrotaan valinnoista sähköpostilla. Toivommekin, että nuoret muistavat tarkkailla sähköpostiaan hakuajan päätyttyä.
     
  • Kesätyöseteli: Tampereen kaupungin kesätyöseteliä voivat hakea 15–17-vuotiaat tamperelaiset nuoret. Seteleitä jaetaan 250 kpl, ja ne ovat arvoltaan 320 euroa. Setelin avulla helpotetaan nuorten työllistymistä yrityksiin, yhdistyksiin ja seuroihin.
     
  • Kesäyrittäjyysseteli: Kaupunki kannustaa kesäyrittäjyyteen yhdessä paikallisen yrittäjyystoimijaverkoston kanssa. Kesäyrittäjyys-kampanja käynnistyy helmikuussa, jolloin hakuprosessista tiedotetaan tarkemmin.
     
  • Kaupungin työllisyyspalvelujen Kesäduuni 2023 -kampanja yhdistää 17–30-vuotiaat työnhakijat ja yritysten tarjoamat kesätyöpaikat. Haku paikkoihin tapahtuu Kesäduuni-kampanjan sivujen kautta.

Lisätietoa kesätyönhausta ja opastusta hakemuksen täyttämiseen antaa Rekrytointipalvelut: rekrytointi.pirkanmaa(at)monetra.fi.

Lisätietoja

Niina Pietikäinen
Henkilöstöjohtaja
Puhelin:
040 707 9147
Teksti: Ilona Satola ja Tuuli Oinonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa