Uutinen
16.1.2023 11.20

Lielahden kirjastossa muutostöitä 16. tammikuuta alkaen

Lielahden kirjaston tiloja remontoidaan tammi-maaliskuussa omatoimitekniikalle sopiviksi. Samalla kirjaston työskentelysopet uudistetaan.

Lielahden kirjastossa käynnistyy maanantaina 16. tammikuuta remontti omatoimitekniikan mahdollistamiseksi. Kirjaston sisäänkäynnille ja palautusalueelle tehdään muutoksia, jotta kirjastossa voidaan myöhemmin ottaa käyttöön omatoimiaukioloajat. Samalla asiakkaiden käytössä oleviin työskentelysoppiin lisätään ovet ja ilmastointi.

Muutoksilla pyritään vastaamaan kirjaston käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin. Jatkossa kirjastossa voi asioida omatoimisesti silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaukioloaikoina kirjaston ovet aukeavat kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla.

- Saamme erityisesti viikonloppuihin huomattavasti lisää aukiolotunteja, kun omatoimiaukioloajat täydentävät palveluaukioloaikoja. Myös ovellisille työskentelytiloille on ollut paljon kysyntää. Jatkossa työsopista voi osallistua esimerkiksi etäpalavereihin, kun puhe ei enää kantaudu kirjaston muihin tiloihin, läntisen alueen palvelupäällikkö Marjaana Meriläinen Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Remontin arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa. Urakan toteuttaa JHS Hankerakennus.

Pieniä muutoksia palveluissa

Lielahden kirjasto on avoinna remontin ajan, mutta kirjaston palveluissa on pieniä muutoksia. Kirjaston nykyinen palautusautomaatti poistetaan käytöstä, ja palautusalue korvataan väliaikaisella ratkaisulla. Myöskään kirjaston palautusluukku ei ole käytössä, eli palautuksia voi remontin ajan jättää vain kirjaston aukioloaikoina. Lähin palautusluukku on Tesoman kirjastossa.

Kokoushuone Sarastus ja työskentelysopet eivät ole käytössä remontin aikana. Lisäksi muutostöistä voi aiheutua ajoittain meluhaittaa kirjastossa.

Lisätietoja
Tampereen kaupunginkirjasto Palvelupäällikkö Marjaana Meriläinen
Puhelin:
040 806 4974
Jaa sosiaalisessa mediassa