Elämystalousfoorumi tuo 9. helmikuuta Tampereelle luovien alojen ammattilaisia ja puolueiden johtoa keskustelemaan tulevaisuudesta

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Elämystalousfoorumissa pohditaan, mikä on luovien alojen ja elämystalouden merkitys Suomessa paitsi lähivuosina, myös seuraavalla vuosikymmenellä. Foorumissa käydään läpi kulttuurin ja taiteen, tapahtumateollisuuden, av-alan ja matkailun kasvupotentiaaliin liittyviä onnistuneita esimerkkejä sekä alan haasteita.
Elämystalousfoorumin järjestäjät ovat Tampereen kaupunki ja Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026.
Suorana verkossa striimattava Elämystalousfoorumi järjestetään Tampereella 9.2.2023.

Torstaina 9.2.2023 kello 10.00–16.00 järjestettävä Elämystalousfoorumi striimataan suorana verkkolähetyksenä YouTube-kanavalla Kulttuuri Tampere. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Tampereen kaupunki ja Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026, joiden verkostoista on laajalti kutsuttu paikalle luovien alojen toimijoita.

Aamupäivän paneelikeskustelussa ”Kulttuuripolitiikka kuuluu kaikille” suunnataan katse kohti kevään eduskuntavaaleja. Puolueiden johdosta keskusteluun ovat lupautuneet Maria Asunta (ps.), Anna-Kaisa Ikonen (kok.), Riitta Kuismanen (kd.), Karoliina Kähönen (liik.), Minna Minkkinen (vas.), Wilhelm von Nandelstadh (rkp.), Jouni Ovaska (kesk.), Iiris Suomela (vihr.) sekä Pia Viitanen (sd.). Paneelin vetäjänä toimii kulttuurin ja taiteen edunvalvontajärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

Aamupäivän ohjelmassa tutkitaan lisäksi Oulun – ja koko Suomen – polkua kohti Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026. Iltapäivällä keskitytään elämystalouden tulevaisuuteen erityisesti Pirkanmaan näkökulmasta ja tarkastellaan sitä, minkälaista konkreettista ja henkistä infraa tarvitaan, jotta toimintaympäristö tukisi paremmin luovien alojen toimijoita. 

Tilaisuuden juontavat Tampereen kaupungin kulttuurijohtaja Juha Ahonen sekä kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki.

25.1.2023 päivitetty tekstiin paneelikeskustelun osallistujien nimiä. 
1.2.2023 korvattu paneelikeskustelun osallistujista Li Andersson Minna Minkkisellä.
7.2.2023 lisätty paneelikeskusteluun Wilhelm von Nandelstadh 
(rkp.).

Linkit:

Elämystalousfoorumin ohjelma 
Kulttuuri Tampere -sivun YouTube-striimaus

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä:  

Tampereen kaupunki, kaupungin kulttuuriyksikkö sekä elämystalouden kehitysohjelma  
Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026

Operaatio Pirkanmaa
Pirkanmaan kulttuuripankki
TAMK / Tuottajapankki
KULTA ry.

Lisätietoja

Jaakko Laurila
Lisätiedot: Kehittämispäällikkö
Puhelin:
044 430 9014
Satu Keltanen
Median ilmoittautumiset: Tuottaja
Puhelin:
041 730 5771
Teksti: Satu Keltanen
Kuvat: Laura Vanzo, Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa