Uutinen
11.1.2023 13.56
Kaksi henkilöä pelaa N-Gage -pelikonsoleilla
Saarni Säilynoja / Vapriikin kuva-arkisto

Suomen pelimuseo täyttää 14.1.2023 kuusi vuotta

Pelimuseo viettää synttäreitään tuttuun tapaan virtuaalisesti. Tervetuloa mukaan hulinoihin lauantaina 14.1.! Mikko Heinosen ja Annakaisa Kultiman luotsaamilla ja Twitchin kautta striimattavilla synttäreillä katsotaan tällä kertaa eteen- ja taaksepäin.

Luvassa on Nokia N-Gage-harvinaisuuksia, katsauksia muiden pelimuseoiden kokoelmiin ympäri maailman, keskustelua pelialan tulevaisuudennäkymistä ja Suomen pelimuseon uusiin kokoelmalahjoituksiin tutustumista.

Ohjelma alkaa katsauksella ulkomaisten pelimuseoiden ja -arkistojen kokoelmiin. Mukana paneelikeskustelussa ovat Camille Laurelli (LVLup! – Eesti Rahvusraamatukogu), Henry Lowood (Stanford University), Andrew Borman (The Strong) ja Matthias Oborski (Computerspielemuseum). Lisäksi ohjelmassa kuullan videotervehdykset sekä Embracer Games Archivesta että Nexon Computer Museumista. Keskustelun lomassa päästään tutustumaan osallistujien ainutlaatuisiin kokoelmiin.
 
Lähetyksessä tutustutaan myös pidemmän kaavan kautta erilaisiin Nokia N-Gage -aineistoihin. Tutkija Heikki Jungman esittelee erilaisia N-Gage-laitteita ja -prototyyppejä, N-Gagelle kehitettyjä pelejä ja ohjelmia, sekä tietoomme tullutta valokuva-aineistoa ja arkistomateriaalia matkan varrelta. Kiinnostavaa on, että tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä laite toimii edelleen ja voi hyvin, sillä uusimmat laitteelle tehdyt pelit ovat tulleet ulos viime vuonna.

Ohjelman loppupuolella katsotaan menneen sijaan tulevaan. Aalto-yliopiston tutkijatohtori Annakaisa Kultima johdattelee pelialan huippuasiantuntijoita paneelikeskusteluun suomalaisen pelialan tulevaisuudennäkymistä. Mukana keskustelussa ovat Colossal Orderin Mariina Hallikainen, EGDF:n Jari-Pekka Kaleva ja Red Stage Entertainmentin Marjaana Auranen.

Ohjelman ohessa tehdään myös katsauksia Suomen pelimuseon uusiin pelilahjoituksiin ja katsellaan museon toteuttamia videoita vuoden varrelta. Luvassa onkin kiinnostavaa ohjelmaa koko lauantaipäiväksi!

Suomen pelimuseon virtuaaliset 6-vuotissynttärit
La 14.1.2022 klo 12 – 17.30


12.00 - 12.30 Tervetuloa! Studiossa Mikko Heinonen ja Annakaisa Kultima.
12.30 - 14.00 Pelimuseoiden kuulumisia ympäri maailmaa. Paneelikeskustelussa Niklas Nylundin vieraina LVLup!, Stanford Libraries, The Strong, Computerspielemuseum, Embracer Game Archive, Nexon Computer Museum. (Programme in English)
14.00 - 14.30 Ajankohtaisia lahjoituksia Suomen pelimuseon kokoelmista.
14.30 - 15.30 Tutkija Heikki Jungman esittelee erikoisia N-Gage-laitteita ja -pelejä.
15.30 - 16.00 Pixeled Years -etäopastus kuraattori Ari Sepän johdolla.
16.00 - 17.00 Pelien tulevaisuudet -paneelikeskustelu. Aalto yliopiston Annakaisa Kultiman vieraina Mariina Hallikainen (Colossal Order), JP Kaleva (EGDF) ja Marjaana Auranen (Red Stage Entertainment).
17.00 - 17.30 Tikuista asiaa ja loppusanat.
 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa