Galleria Vivin vuoden ensimmäisessä näyttelyssä kuvataan elämää kroonisen suolistosairauden kanssa

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Galleria Vivissä aukeaa torstaina 12.1. tamperelaisen visuaalisen taiteilijan Silja Tusan Kakkakollaasit: elämää IBD:n kanssa -näyttely.

Kakkakollaasit kuvaa elämää kroonisen suolistosairauden kanssa. Kivun, uupumuksen ja pelon tunteita käsittelevä kokonaisuus on toteutettu leikkisällä tavalla, jotta raskaan aiheen taakka olisi kevyempi niin taiteilijalle kuin yleisölle. Teossarja pyrkii hälventämään häpeää ja stigmaa vatsaoireilun ympärillä, jotka voivat pahimmillaan, kuten taiteilijan itsensä kohdalla, viivästyttää hoitoon hakeutumista.

– Poimin aiheet omasta elämästäni, ja yhdistelen rehellisen subjektiivisia narratiiveja laajempiin teemoihin. Tällä hetkellä elämää määrittelevä sairaus, elämän kiertokulku ja arkisten asioiden kauneus inspiroivat eniten, kertoo Silja Tusa.

Galleria Vivi on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden näyttelytila, joka tarjoaa nuorille 9–29-vuotiaille taiteentekijöille mahdollisuuden saada omaa taidettaan esille. Galleria on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–20 ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelytila sijaitsee nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Pellavatehtaankatu 4. Silja Tusan Kakkakollaasit: elämää IBD:n kanssa -näyttely on esillä Galleria Vivissä 12.1.–2.2.2023. Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 13.1. klo 18 alkaen. Avajaistilaisuuteen on vapaa pääsy. 
 

Lisätietoja

Piritta Brusi
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 096 2264
Jaa sosiaalisessa mediassa