Uutinen
10.1.2023 10.42
Piirroksen keskellä on viisisakarainen tähti, jonka päällä on kolmen lapsen kasvot. Tähden sakaroiden päässä lukee turvallisuus, vanhemmuus, sosiaaliset suhteet, mielen hyvinvointi ja elintavat.

Kohti parempaa huomista – lasten ja nuorten hyvinvointia edistetään yhdessä

Monet lasten ja nuorten palvelut siirtyivät vuodenvaihteessa hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Kunnissa on silti paljon lapsille ja nuorille suunnattuja palveluja, joilla edistetään heidän hyvinvointiaan. Tampereella on laadittu lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma, jossa tunnistetaan erilaisia hyvinvointia heikentäviä haasteita. Niitä esitellään Kohti parempaa huomista -videolla.

Suurin osa tamperelaisista lapsista ja nuorista voi hyvin. Osalla heistä on kuitenkin hyvinvoinnissa haasteita, joihin on puututtava. Tampereen kaupungin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa vuosiksi 2022–2025 on tunnistettu hyvinvointiin vaikuttavia ilmiöitä ja linjattu ratkaisuehdotuksia. Huolen aiheita ovat muun muassa väkivalta ja kiusaaminen, häirintä, mielen pahoinvointi ja yksinäisyys.

– Hyvinvointialue tekee jossakin vaiheessa oman Pirkanmaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman. Toivon, että Tampereen suunnitelma auttaa maakunnallista suunnitelmaa tehtäessä. Todennäköisesti muissa Pirkanmaan kunnissa on samankaltaisia haasteita kuin Tampereella, sanoo Tampereen kaupungin lapsiasiamies Tiia Heinäsuo.

Lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin tukemiseksi tarvitaan yhteistä työtä kaikkien toimijoiden kesken. Tähän työhön tarvitaan kaupunkien, kuntien ja hyvinvointialueen lisäksi muun muassa järjestöjä, seurakuntia ja yrityksiä.

Tampereen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman keskeisimmät ilmiöt on tiivistetty lyhyelle piirrosvideolle.

– Videon voit katsoa lasten ja nuorten kanssa ja keskustella huolta aiheuttavista asioista, kuten yksinäisyydestä tai turvallisuudesta. Video haastaa meidät kaikki pohtimaan, mitä voimme tehdä lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi, toteaa lapsiasiamies Heinäsuo.

Katso video Toiminta lapset oikeuksien hyväksi -sivulta

Lisätietoja
Lapsiasiamies Tiia Heinäsuo
Puhelin:
050 411 2434
Teksti: Tiia Heinäsuo ja Johanna Kurela
Kuvat: Kuvitustaikurit
Jaa sosiaalisessa mediassa