Uutinen
10.1.2023 10.06
Lasten reput roikkuvat naulakossa

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkoi Tampereella

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen on alkanut Tampereella. Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2017 syntyneitä lapsia.

Lapsi ilmoitetaan esiopetukseen Tampereen kaupungin verkkosivuilla 31.1.2023 mennessä.

Perusopetuslain mukaan lapsen pitää osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa tai päiväkodeissa sekä joissakin yksityisissä kouluissa. 

Lapsen esiopetuspaikka määräytyy ensisijaisesti lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetuspaikka on tavallisesti koulussa, joka on lähimpänä lapsen kotia.

Esiopetukseen lukuvuodelle 2023-2024 ilmoittaudutaan 9.-31.1.2023 sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivuilla. Verkkosivuilla on erilliset hakulomakkeet koulupolun mukaiseen esiopetukseen ja kaksikieliseen esiopetukseen. Kaksikielistä esiopetusta on tarjolla suomen kielen rinnalla englannin, saksan ja ranskan kielissä, jos lapsella on niissä riittävä kielitaito.

Jos lapselle haetaan paikkaa yksityiseen esiopetukseen, hakija täyttää järjestäjän oman lomakkeen.

Tarvitseeko lapsi täydentävää toimintaa?

Esiopetus alkaa keskiviikkona 9.8.2023 klo 9.00. Esiopetusta järjestetään koulujen toiminta-aikoina. Esiopetus on maksutonta, ja päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia. Lapsen voi ilmoittaa lisäksi täydentävään toimintaan, joka on maksullista. 

Kun lapsi ilmoitetaan koulupolun mukaiseen esiopetukseen ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi päiväänsä täydentävää toimintaa, siihen ilmoittaudutaan samalla, kun lapsi ilmoitetaan esiopetukseen. 

Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikoista, ilmoittautumisesta ja täydentävästä toiminnasta saa päiväkodeista ja Tampereen kaupungin verkkosivuilta. 

Lisätietoja
Asiakaspalvelupäällikkö Katri Mantere
Puhelin:
040 849 2107
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa