Energiansäästöillat alkavat Vuoreksesta 11. tammikuuta

Tampereen kaupunki ja Rane-energianeuvonta järjestävät alkuvuodesta kolme energiansäästöiltaa eri puolilla Tamperetta. Vuoreksessa, Tesomalla ja Koilliskeskuksessa järjestettävissä illoissa saat tietoa energiansäästöön, huipputehon hallintaan ja sähkökatkoihin varautumiseen liittyen. Iltoihin on mahdollisuus osallistua myös etänä.

Tänä talvena sähköstä voi olla ajoittain pulaa, mikä voi aiheuttaa kiertäviä sähkökatkoja. Sähköpula aiheutuu, jos Suomen sähköntuotanto ja sähköntuonti eivät kohtaa kulutusta eli sähköä tarvitaan enemmän kuin sitä on saatavilla. Nyt on tärkeää vähentää energiankulutusta, jotta sähköä riittää meille kaikille. Erityisen tärkeää on vähentää käyttöä huippukulutustunneilla eli arkiaamuisin klo 8-10, iltapäivällä klo 16-17 ja illalla klo 18.30-20.

  • Miksi sähkökatkoja voi olla luvassa?
  • Miten sähkön kulutusta voi vähentää?
  • Mitkä toiminnot vaativat paljon energiaa ja miten teho liittyy tähän?
  • Miten ajoittaa omaa energian käyttöä kotona?
  • Miten varautua sähkökatkoon?

Näihin kysymyksiin saat vastauksia Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelman ja Rane-energianeuvonnan energiansäästöilloissa 11.1., 24.1. ja 23.2. Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja tarkoitettu kaikille sähkönkäyttäjille. Jokaisella illalla on oma teema.

Tilaisuuksissa on tarjoilua osallistujille kotivarateemalla. Kaikkiin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Tiedot tilaisuuksista päivitetään sivustolle tampere.fi/hiilineutraalejatekoja.

Sähkö riittämään kaikille – kotien energiansäästöilta

Aika: ke 11.1.2023 klo 17–18.30
Paikka: Vuores-talo (Rautiolanrinne 2)

Mitkä ovat merkittävimpiä keinoja säästää sähköä kotona? Miten säästää energiaa etenkin pientalossa? Tiedätkö, millaista sähkötehoa lämpöpumppusi käyttää ja milloin? Miten varautua sähkökatkoon kodin sähkölaitteiden osalta? Miksi minun pitäisi olla kiinnostunut sähkötehon hallinnasta? Illassa saat vastauksia sähkönkäyttöön liittyviin kysymyksiisi.

Asiantuntijoina Rami Kotilainen Rane-energianeuvonnasta ja Petri Sihvo Tampereen Sähköverkko Oy:sta. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille sähkönkäyttäjille, erityisesti uudemmissa kiinteistöissä asuville. Tervetuloa paikan päälle tai seuraa livelähetystä Ekokumppanien YouTube-kanavalta. Tallenne tilaisuudesta tulee jälkikäteen Tampereen kanavalle.

Mistä vielä pihistäisin? Kerrostaloasujan energiansäästöilta

Aika: ti 24.1. klo 17–18.30
Paikka: Tesoman hyvinvointikeskus, Monitoimitila Lysti (Tesomankatu 4 A)

Onko kerrostaloasukkaan sähkönkäytöllä vaikutusta energiankulutukseen? Miten ajoittaa omaa sähkönkäyttöä? Mitä tarkoittaa huipputehon hallinta? Mitä tehdä sähkökatkon sattuessa? Illassa saat vastauksia energiankäyttöön liittyviin kysymyksiin. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille sähkönkäyttäjille, erityisesti kerrostalossa asuville. Voit osallistua myös etänä Teams-alustalla.

Energiaremppaa ja aurinkovoimaa! Pientalon energiansäästöilta

Aika: to 23.2. klo 17–18.30
Paikka: Koilliskeskus, kirjaston Monitoimitila Kivi (Liikekatu 3)

Miten parannan kotini energiatehokkuutta? Miten säästää sähköä pientalossa? Soveltuuko aurinkosähkö minulle? Mistä apua lupa-asioihin? Illassa saat vastauksia energiankäyttöön liittyviin kysymyksiin. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille sähkönkäyttäjille, , erityisesti vanhemmissa kiinteistöissä asuville. Voit osallistua myös etänä Teams-alustalla.

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.
Lisätiedot:
Tiina Leinonen
Sähköposti:
[email protected]
Puhelinnumero:
041 730 6376

Lisätietoja

Mimmi Virtanen
Suunnittelija
Puhelin:
040 154 9883
Jaa sosiaalisessa mediassa