Liikuntapalvelujen ohjatun liikunnan kevään haku on 2.1.–4.1.2023

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa monipuolista ohjaustoimintaa kaikille ikäryhmille. Ohjattujen liikuntaryhmien kevätkausi alkaa maanantaina 9.1. ja päättyy sunnuntaina 14.5. Haku liikuntaryhmiin alkaa tammikuun alussa.

Ilmoittautuminen työikäisten ryhmiin, vauvauinteihin ja uimakouluihin alkaa maanantaina 2.1. klo 9.00. Tiistaina 3.1. klo 9.00 avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ ja erityisliikuntaryhmien monipuoliseen tarjontaan. Perheliikunnan ja nuorten maksuttomiin liikuntaryhmiin ilmoittautuminen avautuu 4.1. klo 9.00 alkaen.

Kaikki kevätkauden ohjatut liikuntaryhmät ovat vapaasti selattavissa sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä, osoitteessa uusi.kuntapalvelut.fi/tampere.

Ilmoittautumislinkki avautuu varsinaisena ilmoittautumisaikana. Ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti.

Voit ilmoittautua ryhmiin alkamisajankohdan jälkeen niin kauan kuin ryhmissä on tilaa. Ryhmiin voi ilmoittautua myös ohjauskauden aikana ilmoittautumisjärjestelmän kautta tai ottamalla yhteyttä kyseisen ryhmän ohjaajaan sähköpostitse tai puhelimitse erillisenä soittoaikana. Jos valitsemasi kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle. Mikäli paikka vapautuu, liikunnanohjaajat ottavat yhteyttä ja tarjoavat paikkaa varasijalla olevalle.

Liikuntapalveluista riippumattomista syistä ryhmätoiminta voi siirtyä ulkoliikuntaan, etäopetukseen tai keskeytyä. Ulkoliikunnalla tai etäopetuksella korvattavien kurssien kurssimaksua ei palauteta. Muissa tapauksissa kurssimaksuhyvityksistä päätetään aina tilanteen mukaan.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät Ohjatun liikunnan verkkosivuilta.

Puhelimella ilmoittautuminen 

Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, ryhmiin voi ilmoittautua myös puhelimitse. Mikäli linjalla on ruuhkaa, kannattaa odottaa sulkematta puhelinta, kunnes puheluun vastataan. Jonotusaika on maksutonta. Ilmoittautuessasi puhelimitse saat laskun kotiin.

2.1.2023 klo 9.00–15.00 työikäisten ryhmät, uimakoulut ja vauvauinnit, p. 044 423 5248 

3.1.2023 klo 9.00–15.00 60+, 75+ ja erityisryhmät, p. 044 423 5247 

Vauvauinnit ja uimakouluryhmät

Vesiliikunnan ystäville on tarjolla ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin yhdeksän kuukautta täyttäneille lapsille, jotka ovat suorittaneet vauvauintikurssin. 3–5-vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen on tarjolla Vesitermiitit-ryhmä, jossa leikin kautta edeten harjoitellaan muun muassa kasvojen laittamista veteen, sukeltamista, kelluntoja ja uinnin alkeita. Tenavauimakoulu on 5–6-vuotiaan lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus, jossa aikuinen oppii ohjaamaan ja avustamaan lastaan uinnin opettelussa. Tästä ryhmästä on helppo siirtyä varsinaisiin uimakouluihin.

Valikoimassa on myös nuorille, 9–12-vuotiaille uimataidottomille lapsille sekä aikuisille suunnattuja alkeisryhmiä. Uimakoulujen ryhmäkuvaukset ja lisätiedot löytyvät Uimakoulut ja uintiryhmät -verkkosivulta.

Erityistukea tarvitseville lapsille järjestetään eritasoisia uintiryhmiä yhteistyössä uimaseura TaTu Tampereen kanssa. Lisätietoa ryhmistä löytyy kaupungin verkkosivuilta kohdasta Erityislasten uintiryhmät.  Ryhmät toimivat Pyynikin uimahallilla keskiviikkoisin ja niihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti  3.1. klo 9.00.

Perheliikunnasta liikkumisen iloa koko perheelle

Maksuttomat perheliikuntaryhmät innostavat perheitä liikkumaan. Toimintaa järjestetään eri toimijoiden, kuten neuvoloiden, kouluterveydenhuollon, urheiluseurojen sekä kolmannen sektorin kanssa yhteistyönä. Tavoitteena on jakaa tietoa Tampereen huikean monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja näin auttaa perheitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia liikuntamuotoja. Tarjolla on esimerkiksi vanhempi-lapsi-tanssia ja kevätkauden uutuutena satujumppaa Kaukajärvellä. Ilmoittautuminen  ryhmiin avautuu keskiviikkona 4.1.

Perheliikunnan ryhmät löytyvät myös Perheliikunta -verkkosivulta.

Nuorten liikuntaryhmät

Nuorten treenit -liikuntaryhmien perusajatuksena on löytää mahdollisimman monelle 16–29-vuotiaalle nuorelle mieluinen liikuntaharrastus tai tapa liikkua. Kaikissa ryhmissä toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, joka mahdollistaa osallistumisen ilman aiempaa kokemusta. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla, ja tarjolla on ryhmiä kuntosaliharjoittelusta palloilulajeihin. Kevään uutuutena on muun muassa Nuorten MotiSpecial, liikuntamotivaattorin ohjaama liikuntahetki vaihtuvalla teemalla, joka sopii monipuolisuutensa ansiosta kaikille kunto- ja taitotasosta riippumatta.

Lisätietoa nuorille suunnatuista liikuntamahdollisuuksista löytyy Nuorten treenit -sivulta, Facebookista ja Instagramista @nuortentreenit sekä sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä.

60+ ja 75+  sekä työikäisten ja erityisryhmien liikuntaryhmät

Liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista.  75+ ryhmiin voivat osallistua myös henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt, ja jotka tarvitsevat apuvälineitä tai henkilökohtaista avustajaa liikkumisensa tueksi. Ryhmien ohjauksesta vastaavat liikunta-alan ammattilaiset ja nimikkeistä huolimatta ryhmät ovat kaikille avoimia.

Liikuntapalvelut järjestää ryhmäliikuntaa myös erityistä tukea tarvitseville aikuisille ja lapsille. Nämä liikuntaryhmät sopivat vammaisille ja niille aikuisille ja lapsille, joilla on jatkuva tai pitkäaikainen sairaus tai joiden toimintakyky on tavalla tai toisella rajoittunut.

Liikuntaryhmät ovat maksullisia ja niihin ilmoittaudutaan hakuaikana. Lisätietoja ohjatun liikunnan monipuolisesta tarjonnasta löytyy Ryhmäliikunta ja ohjattu liikunta -verkkosivuilta.

Liikuntaneuvonta auttaa liikuntakipinän löytämisessä

Vähän liikkuvilla ihmisillä on usein terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat paitsi työ- ja toimintakykyyn, myös elämänlaatuun. Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi. Maksutonta liikuntaneuvontaa on tarjolla puhelimitse, sähköpostitse, henkilökohtaisissa tapaamisissa terveysasemilla ja Tampereen uintikeskuksessa.

Lisätietoa Tukea liikuntaneuvonnasta -sivulta.

Liikunnan starttikurssit

Liikunnanohjaajat opastavat ottamaan ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan kohti aktiivisempaa elämäntapaa. Kuntosalin starttikurssilla ohjaaja opastaa laitteiden käytössä, varmistaa turvallisen  liikesuorituksen sekä antaa vinkkejä kuntosaliharjoitteluun.

Liikunnan starttikurssilla tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin ja kuntoillaan esimerkiksi sauvakävellen, jumpaten sekä vedessä liikkuen. Ryhmän  tarkoitus on, että osallistujat liikkuisivat monipuolisesti, löytäisivät liikunnan ilon ja jopa uuden liikuntamuodon itselleen. Liike on lääkettä -kurssilla tutustutaan eri liikuntalajeihin ja se on tarkoitettu liikuntaa aloitteleville työikäisille.

Starttikurssien ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät ilmoittautumisjärjestelmästä.

Tervetuloa mukaan liikkumaan kanssamme kevätkaudella 2023!

Lisätietoja

Tommi Liimatta
Vauvauinnit ja uimakoulut Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 801 6587
Minna Niemelä
Muut ohjatut liikuntaryhmät, myös p. 044 423 5247 Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
050 345 1071
Tuomo Sipinen
Nuorten liikunta Liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 188 1589
Laura Kostiainen
Perheliikunta Liikuntakoordinaattori
Teksti: Satu Jarva
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa