Tampereen uusi nuorisovaltuusto aloittaa vuoden alussa 

Tampereen kaupungin nuorisovaltuustoon kuuluu 30 jäsentä ja 10 varajäsentä. Nuorisovaltuustovaalit järjestettiin 7.11. - 20.11.2022. Vuoden viimeisessä kokouksessaan 19.11.2022 Tampereen kaupunginhallitus asetti seuraavan nuorisovaltuuston vaalituloksen mukaisesti. 

Vaaleissa nuorisovaltuustoon kaudelle 1.1.2023 - 31.12.2024 tulivat valituiksi seuraavat henkilöt varsinaisiksi jäseniksi:  Max Nikkari, Hilkka Liljeroos, Voitto Vellamo, Onni Joonatan Räsänen, Eetu Hukkanen, Kerttu Kajander, Tähkä Tolvanen, Iina Kairus, Aleksi Peltosaari, Helmi Hukkanen, Venla Taubert, Iiris Oksanen, Shafiqa Mirzaei, Yasmeen Shaath, Eemi Jaakola, Joosua Jussila, Oliver Priimägi, Rasmus Riikonen, Santeri Leino, Saara Kosonen, Veera Toivola, Otso Vuorinen, Nouh Hassan, Milja-Maria Halme, Pihla Pöllänen, Essi Manninen, Alma Mujcinovic, Teodor-Pavel Hiidenlampi, Sara Järvinen ja Miio Leino. 

Nuorisovaltuuston varajäsenet ovat ensi vuoden alusta alkaen Aarre Lahtelankallio, Kielo Lehvä, Ekaterina Kochetkova, Vilja Saukko, Venla Vuorinen, Laura Niemi, Mette Kämäräinen, Mikael Määttänen, Aarni Hirvonen ja Liisi Ahlberg. 

Tampereen kaupungin nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, demokraattisesti toimiva nuorten vaikuttajaryhmä, joka edustaa tamperelaisia nuoria Tampereen kaupungin päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto voi nimetä valtuuston kokoukseen edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus lukuun ottamatta valtuuston suljettuja kokouksia. 

Nuorisovaltuuston kahdella edustajalla on myös läsnäolo- ja puheoikeus sivistys- ja kulttuurilautakunnan, elinvoima- ja osaamislautakunnan, asunto- ja kiinteistölautakunnan, yhdyskuntalautakunnan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa. Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus myös kaupunginhallituksen kehittämiskokousasioissa. 

 

 

Lisätietoja

Päivi Niskanen
Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 528 7368
Jaa sosiaalisessa mediassa