Kolmen sote-kiinteistön kauppa varmistui

Tampereen kaupunki on myynyt kaksi perhetukikeskusta ja yhden toimintakeskuksen yhteiskuntakiinteistöihin sijoittavalle Hemsölle. Toiminta kiinteistöissä jatkuu 15–20 vuoden vuokrasopimuksilla. Kaupan yhteishinta on 8,5 miljoonaa euroa.
Päiväperhon keltatiilisen toimitalon pääsisäänkäynti, ovella polkupyöriä.
Päiväperhon perhetukikeskus on yksi kauppaan kuuluvista kiinteistöistä.

Kuusikon perhetukikeskus Kaupissa, Päiväperhon perhetukikeskus Rauhaniemessä ja Kämmenniemen toimintakeskus Pohjois-Tampereella siirtyvät kaupassa Hemsö Suomi Oy:lle. Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kiinteistöjen myynnistä kokouksessaan 24. lokakuuta, ja kauppa toteutui 15. joulukuuta.

Tampereen kaupunki ja Hemsö ovat tehneet kiinteistöistä 15–20 vuoden vuokrasopimukset. Nämä sopimukset siirtyvät vuoden alussa Pirkanmaan hyvinvointialueelle, joka vastaa jatkossa alueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 4 000 neliömetriä.

Tampereen kaupungin kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin mukaan kaupunki keskittyy jatkossa tilojen omistamiseen ja vuokraamiseen niille palveluille, jotka ovat sen järjestämisvastuulla. Tällaisia palveluja ovat muun muassa varhaiskasvatus, perusopetus sekä kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut.

– Myymällä sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä olevia kiinteistöjä rahoitamme niitä investointeja, joita tarvitsemme järjestämisvastuullemme jääviin palveluihin, Ekholm kertoo.

Hemsön maajohtaja Jarkko Leinosen mukaan Hemsö haluaa vahvistaa läsnäoloaan Tampereella:

– Tampere on meille vetovoimainen kaupunki. Nyt hankkimamme kiinteistöt ovat maltillisen kokoisia, mutta tärkeitä osia palveluverkossa. Haluamme myös olla heti vuodenvaihteessa laajentamassa yhteistyötä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa.

Kuusikon perhetukikeskus on yksi neljästä Tampereen alueella toimivasta perhetukikeskuksesta. Se tarjoaa avohuoltoa ja lyhytkestoista osastohoitoa 12–17-vuotiaille nuorille. Päiväperhon perhetukikeskus tarjoaa erityistä tukea ja hoitoa päihdeongelmiin liittyvissä ongelmatapauksissa vastasyntyneiden ja syntyvien lasten perheissä. Kämmenniemen toimintakeskuksessa toimii Kämmenniemen terveysasema, joka on olennainen osa Pohjois-Tampereen palveluja.

Hemsö omistaa Suomessa noin 75 000 neliötä sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä, joihin kuuluvat muun muassa keväällä 2022 valmistunut Espoon perhekeskus, Kouvolan psykiatrinen sairaala sekä Turussa kaupunginsairaalan alue ja Runosmäen terveyskeskus.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Jarkko Leinonen
Hemsö Suomi Oy Maajohtaja
Puhelin:
0400 150841
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Anders Portman/Kuvatoimisto Kuvio Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa