Uutinen
7.12.2022 20.40
Sählyn pelaaja maalin luona Kalevan liikuntapuiston sinisellä kentällä.
Kesäisin Kalevan liikuntapuiston alue toimii monitoimisena liikunta- ja tapahtumakenttänä.

Kalevan liikuntapuiston huoltorakennuksen suunnittelu etenee

Tampereen keskustan tuntumassa sijaitsevaan Kalevan liikuntapuistoon aiotaan rakentaa huoltorakennus tekojääradan ja kaukalon väliin. Viinikankadun, Kalevantien ja Salhojankadun rajaamalle tontille on suunniteltu rakennus, jonka huoneistoala on 506 neliötä ja investointikustannukset noin 2,8 miljoonaa euroa.

Alueen vanha huoltorakennus on purettu, ja varasto-, huolto- ja pukutilat toimivat väliaikaisesti konteissa. Suunnitelman mukaan uuden rakennuksen rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2024, ja tilat saadaan käyttöön tammikuussa 2025.

Huoltorakennuksen tarveselvitys merkittiin 7.12.2022 asunto- ja kiinteistölautakunnassa tiedoksi ja hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi. Asiaa käsittelee vielä omalta osaltaan sivistys ja kulttuurilautakunta 13.12.2022.

Huoltorakennukseen tulee puku- ja pesuhuoneet ryhmille, henkilökunnan tilat, yleisö-wc-tilat ja varusteiden vaihtotila, siivoustilat, jäänhoitokoneiden ja muun kentänhuoltokaluston konehalli sekä alueen toimintaa palveleva varastotila. Rakennus suunnitellaan turvalliseksi, ja mahdollisuuksien mukaan esteettömäksi ja monikäyttöiseksi sekä yleisilmeeltään laadukkaaksi rakennukseksi, joka kestää kovaa käyttöä.

Huoltorakennukseen tehdään myös oppilaitosten yhteiskäyttöön varastotila, josta liikuntatunneille osallistuvat voivat lainata urheilu- ja liikuntavälineitä, esimerkiksi luistimia, mailoja, koripalloja ja peliliivejä. Varusteita voidaan mahdollisuuksien mukaan hyödyntää varhaiskasvatuksessa, ohjatussa kerhotoiminnassa sekä ilta- ja viikonloppukäytössä. Lisäksi suunnitelmassa on vuokrattavat tilat kahviolle sekä luistinten teroitus- ja vuokrauspalvelulle.  

Kalevan liikuntapuistoon jäädytetään talvisin kuntalaisten käyttöön iso tekojääalue ja kaukalo. Tekojääkenttä on osan aikaa varattu liikuntaseuroille pikaluisteluun ja jääpallon pelaamiseen. Kesäisin alue toimii monitoimisena liikunta- ja tapahtumakenttänä.

Kalevan liikuntapuistolla oli viime vuonna 115 000 käyttäjää, joista pääosa (100 000) talviaikaan. Ennusteiden perusteella tekojäiden käyttö ja tarve lisääntyvät talvien keskilämpötilan noustessa. Alueen hyvä saavutettavuus eri puolilta Tamperetta kasvattaa alueen suosiota.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Pekka Salmi
Apulaispormestari
Puhelin:
050 565 8898
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa