Uutinen
1.12.2022 15.22
Talvipyöräilijä peräkärryineen Hervannassa.

Tampereen pyöräilyagenttien haku keräsi suuren suosion

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy etsivät vapaaehtoisia pyöräilyagentteja, jotka antavan talven ajan palautetta pyöräväylien talvihoidosta. Marraskuun loppuun päättynyt haku herätti paljon kiinnostusta: mukaan ilmoittautui tasan 300 agentiksi haluavaa.

150 agenttia valittu

Tavoitteena oli sadan pyöräilevän agentin joukko, joten suosio oli odotettua suurempaa. Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy laajensivat pyöräilyagenttien määrää 150:aan. Silti moni innostunut raportoija ei tässä vaiheessa mahtunut mukaan.

Valinta tehtiin ilmoittautumisjärjestyksen mukaan, kuten jo agenttien haun yhteydessä oli tiedotettu. Lisäksi valintakriteerinä oli se, että pyörällä liikkuminen on melko säännöllistä myös läpi talven. Näin palautetta saadaan erilaisista olosuhteista.

Tampereen kaupungin projektipäällikkö Sanna Ovaska on tyytyväinen:
–Upeaa, että saatiin näin monta agenttitoiminnasta kiinnostunutta kaupunkilaista ilmoittautumaan mukaan. Talvihoidosta halutaan antaa palautetta, ja sen kehittäminen kiinnostaa. Agenttien joukko on monipuolinen, ja he pyöräilevät eri reittejä, joten tällä joukolla saadaan kattavaa palautetta.

Alkuun neljällä pilottireitillä

Talvikauden aikana pyöräilyagentit tarkastelevat neljää eri pyöräilyreittiä Tampereen keskustaan: Holvastista, Tesomalta, Pirkkalasta ja Hervannasta.
–Toivottavasti alkanut talvi on sellainen, että agentit pääsevät raportoimaan monipuolisesti reittien varrelta. Tavoitteena on saada välitöntä palautetta onnistumisista ja parannusta vaativista asioista. Mielenkiinnolla seurataan, miten tällainen pilotointi toteutuu ja olisiko sitä mahdollista jatkaa myös tulevina vuosina, sanoo työpäällikkö Antti Sorvali Tampereen Infra Oy:stä.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Sanna Ovaska
Puhelin:
040 801 3125
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa