Uutinen
25.11.2022 14.43
Rokotetta pistetään käsivarteen.

Influenssarokotukset ovat käynnissä – rokotuksen saa myös ilman ajanvarausta

Influenssarokotukset ovat käynnissä terveysasemilla, neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, kotihoidossa ja asumispalveluissa. Rokotuksia annetaan ajanvarauksella sekä vastaanottojen ja käyntien yhteydessä. Hatanpään rokotusyksikössä on pidennetty ilman ajanvarausta influenssarokotuksia antavan walk in -linjan aukioloaikoja.

Ilman ajanvarausta influenssarokotuksen saa Hatanpään rokotusyksiköstä (Hatanpäänkatu 24 C):

  • ma klo 8–14.30
  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 8–14.30
  • pe klo 8–14.30 

Opiskeluterveydenhuollossa järjestetään rokotuspäiviä, jolloin riskiryhmään kuuluvat Tredun opiskelijat voivat tulla rokotukseen ilman ajanvarausta:

  • Santalahdentien Tredun toimipiste (Santalahdentie 10, D-siipi, 3. krs): to 8.12. klo 9–15
  • Tullinkulman toimipiste (Hammareninkatu 5 B, 3. krs): ke 30.11. klo 12–14 ja to 8.12. klo 9–11

Lisäksi Orivedellä Eräjärven terveysasemalla annetaan tiistaina 13.12.2022 influenssa- ja koronarokotuksia ilman ajanvarausta klo 9–10. Ajanvarauksella rokotuksen saa klo 10–15.

Influenssarokote on maksuton kaikille yli 65-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiirille. Jos et kuulu riskiryhmään, voit itse hankkia rokotteen ja tulla sitten rokotettavaksi. Rokotustoimenpide on kaikille maksuton. Ohjeet rokotereseptin hankintaan löydät Influessarokotukset-sivulta.

Influenssarokotuksen yhteydessä voit saada myös koronarokotteen. Koronan tehosterokotusta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille koronan riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun 3 kuukautta edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut.

Rokotusajan voit varata Hatanpään rokotusyksikköön tai kaupungin terveysasemalle. Ajan saat varattua verkossa osoitteessa tampere.fi/influenssarokotukset tai puhelimitse soittamalla joko omalle terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22). Orivesiläiset voivat myös soittaa terveyskeskuksen ajanvarauspuhelimeen 03 5657 5777 (ma–pe klo 12–13). 

Tamperelaisten lisäksi myös orivesiläiset voivat käydä rokotuksessa Tampereella esimerkiksi Hatanpään rokotusyksikössä.

Lisätietoja
Aikuisten rokotukset: Osastonhoitaja Maria Riski
Puhelin:
040 615 9844
Lasten ja nuorten rokotukset: Osastonhoitaja Anneli Leponen
Teksti: Marika Haapala
Jaa sosiaalisessa mediassa