Uutinen
23.11.2022 10.43
Ihmisiä puutarhajuhlissa Sorsapuistossa.

Infotilaisuus kulttuurin avustuksista 14.12.

Kaupunkikulttuuriyksikkö kutsuu kulttuuriyhteisöt ja kulttuurintekijät infotilaisuuteen koskien Tampereen kaupungin myöntämiä kulttuurin yleis- ja kohdeavustuksia. Tervetuloa kuulemaan uusista avustuskokonaisuuksista ja saamaan vinkkejä avustusten hakuun keskiviikkona 14.12. klo 17–19. Tilaisuus järjestetään etätapahtumana Teams-sovelluksella.

Tilaisuuden ohjelma
•    Infoa uudistuksesta
•    Avustuskokonaisuudet
•    Tietoa uusista myöntöperusteista ja hakuajoista
•    Mistä löytyy lisätietoa
•    Kuulijoiden kysymykset

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 11.12. tällä lomakkeella.

Avustustoiminta uudistui syksyllä 2022

Tampereen kaupungin avustustoimintaa on uudistettu syksyn 2022 aikana. Uudet avustusperiaatteet sekä avustusten ja apurahojen myöntämisperusteet yhdenmukaistavat avustustoiminnan käytäntöjä ja termejä. Jatkossa yhteisöille voidaan myöntää yleisavustuksia (aiemmin nimellä toiminta-avustukset) niiden sääntöjen mukaiseen toimintaan sekä kohdeavustuksia tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon. Yksityishenkilöille voidaan myöntää apurahoja. Uutena avustusmuotona haettavaksi tulee kulttuuriyhteisöjen kehittämisavustus.

Kaupunki avustaa kulttuurintekijöitä

Sivistys- ja kulttuurilautakunta myöntää harkintansa mukaan avustuksia kulttuuritoimintaan Tampereen kaupunginvaltuuston myöntämän määrärahan puitteissa. Yleis- ja kohdeavustuksia myönnetään yleishyödylliseen kulttuuritoimintaan, joka monipuolistaa kaupungin kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa ja luo edellytyksiä ammattimaiselle taiteelliselle työlle ja toiminnalle. Lisäksi avustusten avulla halutaan lisätä mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen harrastamiseen sekä kulttuurin saavutettavuutta ja hyvinvointivaikutuksia. Kulttuuriavustusten avulla pyritään myös mahdollistamaan ja tukemaan taidetta ja kulttuuritoimintaa, joka ylläpitää paikallista kulttuuriperintöä tai tukee oman kulttuurin ja identiteetin säilyttämistä sekä edistää kotouttavaa toimintaa ja yhteyksien luomista valtaväestöön. Samaan tarkoitukseen voi saada avustusta ainoastaan yhdestä avustuskokonaisuudesta.

Avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet ja myöntämisperusteet sekä ohjeet avustusten hakemiseen löytyvät myös kaupungin verkkosivuilta.

Lisätietoja
Tapahtumakoordinaattori Venla Moisala
Puhelin:
040 800 4836
Johtava koordinaattori Anna Szalay
Puhelin:
044 481 1774
Teksti: Venla Moisala
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa