Tampere Filharmonian keväässä valloittavat Strauss ja musiikilliset tarinat

Tampere Filharmonian, Santtu-Matias Rouvalin ja yleisön upea 10 vuoden yhteinen taival huipentuu kevääseen 2023. Ohjelmassa on myös vaikuttavia kuoroteoksia, tanssiteoksen Suomen ensiesitys live-orkesterin kanssa sekä mehevä sekoitus klassikoita ja uutuuksia. Kevään kausikortit tulevat myyntiin 22.11. ja yksittäisliput 5.12.2022.
Kapellimestari johtaa orkesteria, takana täysi katsomo.
Santtu-Matias Rouvalin uljas kymmenvuotinen kausi Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana huipentuu kevääseen 2023.

Santtu-Matias Rouvali johtaa Tampereella tuplakonsertit tammikuussa ja maaliskuussa. Kausi huipentuu Rouvalin jäähyväiskonserttiin lauantaina 27.5., jossa kuullaan kauden teemasäveltäjän Richard Straussin Näin puhui Zarathustra ja Sankarin elämä.

To 26.1. ja pe 27.1. klo 19 Fantastisia tarinoita
To 2.3. ja pe 3.3. klo 19 Kaukainen valo
Pe 27.5. klo 19 Näkemiin, Santtu-Matias

Konserttikeväässä yhdistyvät klassikot ja löytöretket uuteen

Ohjelmistossa soivat muun muassa Berliozin Fantastinen sinfonia, Brahmsin sinfonia nro 1 ja Mahlerin sinfonia nro 7. Debussyn Meri hehkuu päivän vaihtuvassa valossa, ja konserteissa seikkailevat tutut tarinat ja hahmot Tuhkimosta Bondiin. Dvořákin rakastetun sellokonsertin solistina taituroi Daniel Müller-Schott ja viulisti Vadim Gluzman palaa Tampereelle tulkitsemaan Peteris Vasksin konserton Kaukainen valo. Muuta aikamme musiikkia ovat muun muassa islantilaisen Anna Thorvaldsdottirin Metacosmos ja ukrainalaisen Valentin Silvestrovin Meta Waltz -teoksen Suomen ensiesitys 27.4.

Vierailevista taiteilijoista keväällä Tampereella debytoivat muun muassa kapellimestarit Thierry Fischer, Hugh Wolff ja Antony Hermus sekä viulusolistit Bomsori Kim ja Alena Baeva

Huhtikuussa vaikuttavat kuoroteokset ja Tero Saarinen Companyn tanssivierailu

Huhtikuu on suurten teosten juhlaa. Pääsiäiseen virittäydytään kiirastorstaina Bachin Matteus-passion sävelin, upean solistikaartin ja Tampereen filharmonisen kuoron kanssa Aapo Häkkisen johdolla. John Storgårdsin johtaman Oi ihmisyys -konsertin solisteina laulavat Mika Kares ja Viron kansallinen mieskuoro. Šostakovitšin 13. sinfonian Babi Jar sisältämä ihmisyyden viesti riipaisee ajankohtaisuudellaan.

To 6.4. klo 19 Matteus-passio
Pe 27.4. klo 19 Oi ihmisyys

Kevään kiinnostavin tanssitapaus ihastuttaa huhtikuussa, kun Tero Saarinen Companyn, Tampere Filharmonian ja Tampere-talon yhteistyönä esitettävä Transit-tanssiteos toteutuu. Transit on Tero Saarisen koreografia Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogiaan Stonework, Drifts ja Water Atlas. Kapellimestarina toimii Hannu Lintu. Kiittävät arvostelut saanut teos saa live-orkesterin säestämänä Suomen ensiesityksensä Tampereella.

Vauva- ja taaperokonsertti 24.2. Satu Sopasen johdolla kutsuu musiikin pariin perheen pienimmätkin. Tampere Filharmonian perinteinen Vappukonsertti puolestaan kuplii ikonisia Bond-sävelmiä Diandran tulkitsemana. 

Pe 21.4. klo 19 Transit – Tero Saarinen Company
Pe 24.2. klo 16 ja 18 Vauva- ja taaperokonsertti 
Ma 1.5. klo 15 Vappukonsertti 

Kevään 2023 Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertit 

Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -sarjan neljässä konsertissa herkutellaan kamarimusiikilla aina 1600-luvulta 2000-luvulle. Ohjelmassa on musiikkia muun muassa Rameaulta, Mozartilta, Samuel Coleridge-Taylorilta ja Herman Rechbergeriltä. Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonsertit Tampere-talon Pienessä salissa sunnuntaisin 22.1., 19.3. ja 2.4. klo 15 sekä tiistaina 9.5. klo 18.

Lipunmyynti alkaa 5.12. – upeita kampanjatarjouksia jo aiemmin

Tampere Filharmonian kevään 2023 kausikortit tulevat myyntiin tiistaina 22.11.2022 ja yksittäisliput kevään konsertteihin maanantaina 5.12.2022. Lue lisää verkkosivuiltamme tamperefilharmonia.fi/liput

Kausikortit ja liput voi ostaa Tampere-talon lipunmyynnistä, Kulttuurimyymälä Aplodista ja Lippu.fi-myyntikanavista. Olemme lipputarjouksin mukana myös Tampere-talon Black Friday -kampanjassa 25.11.–28.11. (tampere-talo.fi/kampanjat) sekä Kirjafestareilla 3–4.12. Tampere-talossa.

Lisätietoja:

Eija Oravuo
Intendentti, Tampere Filharmonia
p. 050 388 7133
[email protected]

Leena Mäki-Suominen
Viestintäsuunnittelija, Tampere Filharmonia
p. 050 388 7168
[email protected]

Tampere Filharmonia on täysimittainen 97 muusikon sinfoniaorkesteri, joka toimii Suomen suurimmassa konserttisalissa Tampere-talossa. Orkesterin historia alkaa vuodesta 1930. Sinfoniakonserttien lisäksi Tampere Filharmonia soittaa vuosittain oopperaa ja balettia ja konsertoi Tampere Biennalessa. Sillä on myös oma kamarimusiikkisarja Faunien iltapäivä. tamperefilharmonia.fi

viulukvartetto lavalla soittamassa.
Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -konserttisarjassa nautitaan kamarimusiikista Tampere-talon Pienessä salissa noin kerran kuussa. Kuva: Tampere Filharmonia / Sanni Ala-Heikkilä
Teksti: Tampere Filharmonia
Kuvat: Santtu-Matias Rouvalin kuva: Ville Hautakangas
Jaa sosiaalisessa mediassa