Uutinen
22.11.2022 09.09
Henna Kuitunen ja Jani Aho keskustelemassa työpöydän ääressä.
– Kaupunginosaohjelmassa on keskeistä eri toimialojen välinen yhteistyö, kertovat projektipäällikkö Henna Kuitunen ja metsäasiantuntija Jani Aho.

Kaupunki jatkaa asuinalueiden kehittämistä – seuraavana vuorossa Kaukajärvi ja Annala

Tampereen itäisessä osassa sijaitsevilla Kaukajärven ja Annalan asuinalueilla käynnistetään ensi vuoden alussa kaupunginosaohjelma. Se tukee alueiden kokonaisvaltaista kehittämistä ja yhteistyötä asukkaiden, alueen toimijoiden sekä kaupungin kaikkien toimialojen kesken. Lähtökohtana on vahvistaa kaupunginosien hyvinvointia ja vetovoimaa.

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmassa asukkailla ja alueen toimijoilla on tärkeä rooli. Yhdessä määritellään, mihin kehitystyötä tulee suunnata ja mitkä ovat alueiden vahvuudet sekä kehittämistarpeet. Tulossa on muun muassa asukkaille suunnattuja kyselyjä ja tapahtumia.

– On tärkeää, että kaupunki on aktiivinen asuinalueiden kehittämisessä. Kaikilla kaupungin asuinalueilla olisi voitava elää ja asua turvallisessa ja vetovoimaisessa ympäristössä. Erityisen tärkeää on panostaa asuinalueiden palveluihin, viihtyisyyteen, turvallisuuteen ja joukkoliikenneyhteyksiin, sanoo apulaispormestari Pekka Salmi.

Hän muistuttaa, että Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma vie omalta osaltaan eteenpäin pormestariohjelmassa ja kaupunkistrategiassa kirjattuja tavoitteita olemassa olevien asuinalueiden kehittämisestä.

Tulevien vuosien aikana Kaukajärven ja Annalan alueilla on suunnitelmissa uudistaa Kaukajärven koulun, päiväkodin ja kirjaston kokonaisuutta, kunnostaa ulkoilureittejä ja uudistaa koirapuistoa. Ennakkoon on myös tiedossa asukkaita puhuttavat liikenneturvallisuuden haasteet, joihin voidaan yhdessä hakea ratkaisuja. Kaupunginosaohjelman aikana toteutettavat kehitystoimet tulevat tarkentumaan jatkossa, kun ohjelmaa käynnistetään yhteistyössä eri tahojen kanssa.

PeltsuMultsusta ja OmaTesomasta saadut kokemukset tukena

Vuoden lopussa päättyvästä Peltolammin ja Multisillan lähiöohjelmasta on saatu myönteisiä kokemuksia, jotka tukevat Kaukajärvelle ja Annalaan suuntautuvan uuden ohjelman käynnistämistä ja kehitystyötä.

– Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelmassa tullaan hyödyntämään hyviä oppeja Peltolammin-Multisillan lähiöohjelmasta ja Oma Tesoman asuinalueohjelmasta. Alueita kehitetään kuitenkin niiden omien ominaispiirteiden ja tarpeiden pohjalta, kertoo kaupunginosaohjelman suunnittelusta vastaava projektipäällikkö Henna Kuitunen.

Kaukajärven ja Annalan asuinalueilla asuu pien- ja kerrostaloissa noin 12 650 asukasta. Kaupunginosaohjelma toteutetaan vuosina 2023–2025.

Lisätietoja
Apulaispormestari Pekka Salmi
Puhelin:
050 565 8898
Projektipäällikkö Henna Kuitunen
Puhelin:
041 730 6693
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa