Joulutorin avajaisia juhlitaan 3.12.

Perinteinen Tampereen Joulutori avaa ovensa Keskustorilla 3. joulukuuta kello 11, jolloin myyntimökit, Glögiravintola, Munkkikahvila sekä tapahtumakontit avautuvat. Kello 17 käynnistyvässä avajaisjuhlassa esiintyy Vain Elämää -ohjelmassa valloittanut Yona, Teekkarikuoro sekä itse joulupukki. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Joulutorilla tunnelmoidaan tänä vuonna 3.–22. joulukuuta. Tori avautuu osittain jo 26. marraskuuta alkaen. 

Avajaispäivän ohjelman käynnistää klo 15.45 Tarton kaupunginkirjailija Paavo Mats, joka viihdyttää yleisöä lukemalla otteita kirjastaan Leninin valssi (2021). Matsin humoristisessa romaanissa seikkaillaan Tampereella ja Tartossa. Kaupungin tervehdykset tuovat Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä Joulutorin perustaja Timo P. Nieminen

Joulutorilla tunnelmoidaan 22.12. saakka

Joulutori on avoinna 3.–22.12. joka päivä kello 11–19. Glögiravintolan tunnelmasta voi nauttia hieman pidempään, aina kello 20 asti. Joulutori on avoinna myös itsenäisyyspäivänä 6.12.

Torin puodeissa on perinteiseen tapaan aitoja kotimaisia käsitöitä, uniikkeja joululahjoja sekä jouluisia herkkuja. Valikoima on kattava, sillä myyjiä on tänä vuonna lähes 80.

-Puotien tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Kuten aina, Joulutorilla panostetaan laadukkaisiin ja persoonallisiin tuotteisiin sekä tietysti maukkaisiin jouluherkkuihin, Joulutorin operaattori Rami Lehtinen kertoo.

Joulutunnelmaan päästään jo 26.11. 

Joulutori avaa ovensa ensimmäistä kertaa 26.11., jolloin Glögiravintola, Munkkikahvila ja osa puodeista avautuvat. Ennakkotunnelmista voi nauttia koko avajaisia edeltävän viikon.

Keskustorille kannattaa suunnata myös sunnuntaina 27.11., sillä Joulutorilla ja Vanhan kirkon edessä vietetään keskustan joulun avausta. Tampereen joulukausi käynnistyy perinteisellä jouluparaatilla, joka lähtee Hämeenpuistosta kello 14 ja päättyy Keskustorille. Tarkempi ohjelma julkaistaan joulutampere.fi-sivustolla lähempänä ajankohtaa. 

Joulutori täyttyy tapahtumista

Tänä vuonna Joulutorilla on luvassa paljon ohjelmaa kaikenikäisille. Raatihuoneen edustalle suihkulähteen ympärille muodostuu uusi tunnelmallinen alue, jossa on kolme kaupungin tapahtumakonttia. Lisäksi ohjelmalavalla on tarjolla elämyksiä joka päivä. Tunnetut artistit, kuorot, teatterit ja erilaiset performanssit ilahduttavat torilla vierailevia. Lapsia viihdyttää Sariolan karuselli.

Paikan päällä voi myös ihailla upeita valoteoksia, kun Keskustorin ympäristössä sijaitsevat julkisivut valaistaan viimevuotiseen tapaan talvisilla valoinstallaatioilla 6.12. alkaen. 

-Joulutorin iloinen ohjelma ja lämmin tunnelma katkaisevat joulukiireen taatusti. Keskustorille kannattaakin tulla hakemaan aitoa joulun tunnelmaa, Lehtinen toteaa.  

Koko ohjelma on nähtävissä Tampereen Joulutorin verkkosivuilla. 

Lisätiedot

Rami Lehtinen
Joulutorin operaattori
Event Company/ Tampereen Joulutori
+358 (0)500 523 232
[email protected]

Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa