Uudella itsevarmuudella kohti vanhoja unelmia

Luontoa ja eläimiä rakastava Heini tiesi jo lapsena, mitä hän haluaa tehdä työkseen. Unelmia voi tavoitella usealla tavalla ja apu saattaa löytyä odottamattomistakin paikoista.

Pienestä maalaiskaupungista kotoisin oleva Heini muutti Tampereelle lukion jälkeen. Tampereella tie vei hänet kohti Ahlmanin ammattiopistoa, jossa hän opiskeli kuvataidetta kansanopistolinjalla. Rakkaus kädentaitoja kohtaan on säilynyt Heinin elämässä Ahlmanin ammattiopiston aikojen jälkeenkin. 22-vuotias Heini tunnustaakin viettävänsä paljon aikaa puutöiden, maalaamisen ja piirtämisen parissa. Heinin todellinen unelma kuitenkin piilee muualla.

– Haluaisin saada aktiivisen työn, jossa voin heti huomata työni jäljen. Ihmisten auttaminen ja työn monipuolisuus kiehtovat minua. Olen pienestä pitäen haaveillut poliisin työstä, ja sinne edelleen tähtään, Heini kertoo.

Heini paljastaa hakeneensa poliisikouluun muutaman kerran, mutta pisteet eivät ole aivan vielä riittäneet sisäänpääsyyn. Unelmien tavoittelemisen lomassa Heini on kerännyt työkokemusta esimerkiksi tarjoilijan tehtävistä. Edellisestä työstään Heini jäi työttömäksi koronapandemian aikana. Työttömänä Heini haki aktiivisesti erilaisia työpaikkoja, mutta paljastaa turhautuneensa jatkuvaan työnhakuun ja saamiinsa hylkäyskirjeisiin. Kun hänen OMA-valmentajansa ehdotti Eezy Työllisyyspalvelujen Juniorit osaa! -palvelua, hyppäsi Heini heti mukaan. Palvelun kautta Heini sai henkilökohtaisen valmentajan, joka tarjosi hänelle apua erilaisiin työnhaun haasteisiin.

– Palvelu kuulosti helpolta ja rennolta tavalta löytää töitä. Ajattelin, että nyt olisi oikeanlaista apua saatavilla. Minulla oli Teams-tapaamisia valmentajani kanssa. Ensimmäisellä kerralla tutustuttiin ja pohdittiin, millaista apua kaipaan. Päädyimme parantelemaan CV:ni hyvään kuntoon ja lähetimme sen eteenpäin Eezylle.

CV:n päivittäminen tuotti tulosta ja pian Heini aloittikin työt Eezyn kautta saliapulaisena.

Itsevarmuutta ja tulevaisuuden suunnitelmia

Heini tunnustaa osallistuneensa avoimin mielin palveluun. Vaikka hänellä ei ollut erityisempiä ennakko-odotuksia, yllättyi hän positiivisesti Juniorit osaa! -palvelun laadusta. Heini suositteleekin palvelua muillekin nuorille, jotka kaipaavat tukea työnhakuun.

– Palvelu toimi kohdallani hyvin. Olen todella tyytyväinen. Ohjaus oli henkilökohtaista ja ainakin minuun se loi itsevarmuutta. 

Kun Heiniltä kysytään, miltä hänen arkensa näyttää tällä hetkellä, kertoo hän vapaa-aikansa olevan ”hyvällä mallilla”. Luonnossa liikkuminen ja hevostallilla oleminen ovat lähes päivittäinen osa hänen elämäänsä. Myös työ pitää Heinin kiireisenä. Saliapulaisen työn lomassa hän työskentelee järjestyksenvalvojana, mikä vauhdittaa hänen uratavoitettansa poliisina. Heini kertookin työtilanteensa olevan tällä hetkellä sen verran hyvässä kunnossa, että hän uskaltaa hetken aikaa ladata akkujaan ennen seuraava pääsykoeurakkaa.

– En ole luopunut haaveesta, mutta kroppa ja mieli vaatii välissä palautumista ja aikaa kypsyä. Silti pidän aktiivisesti itseäni "hakukunnossa" kuntosalitreenillä ja selailemalla pääsykoekirjaa. Onneksi hakuja on neljä kertaa vuodessa, joten väli ei veny hurjan pitkäksi, Heini paljastaa.

Innostuitko Heinin tarinasta? Voisitko sinäkin löytää polkusi Juniorit osaa! -palvelusta?

Juniorit osaa! -palvelu on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille Pirkanmaan kuntakokeilun asiakkaille. Kuusi kuukautta kestävän palvelun aikana saat vinkkejä, ohjausta ja ennen kaikkea tukea työ- ja koulutushakuun. Pääset myös hyödyntämään yksilö- ja ryhmävalmennusta sekä Eezy Työllisyyspalvelujen laajaa verkostoa, kun etsit työmahdollisuuksia. Hae mukaan palveluun OMA-valmentajasi kautta! Lisätietoa saat Tampere työnhakijoille -verkkosivuilta.

Tutustu Eezy Työllisyyspalvelujen koulutus-, valmennus-, ohjaus- ja kuntoutuspalveluihin Eezyn verkkosivuilta. 

Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa