Uutinen
9.11.2022 12.50
Silmälasipäinen nainen selaa verkkoa älypuhelimella.

Kerro näkemyksesi uusista Tampere.fi-sivuista

Tampereen kaupunki kysyy uudistetun Tampere.fi-sivustonsa käyttäjiltä mielipiteitä ja kehitysehdotuksia sivuista verkkokyselyllä. Käyttäjäkysely ilmestyy ponnahdusikkunana sen jälkeen, kun sivuilla vieraileva on viipynyt yhdellä sivulla vähintään viisi sekuntia.

Halutessa kyselyn ponnahdusikkunan voi jättää taustalle auki, jotta pystyy tutustumaan sivustoon ennen kysymyksiin vastaamista. Kysely on avoinna kolme viikkoa, 9.- 30.11.2022.

Tampereen kaupunki julkaisi uudistuneen Tampere.fi-verkkosivustonsa kesällä 2022. Tampere.fi:tä on kehitetty asukkaille ja muille sivustoa käyttäville arkea sujuvoittavaksi tietosivustoksi, joka ohjaa palveluihin. Uusi Tampere.fi pyrkii olemaan selkeä verkkopalvelu, josta tieto löytyy helposti ja jota on vaivaton käyttää erityisesti älypuhelimella.

Sivuston julkaisun jälkeen sivuille on lisätty paljon uusia sisältöjä ja toimintoja. Sivuja kehitetään edelleen tästä käyttäjäkyselystä saatujen vastausten perusteella asiakasnäkökulmaisiksi. 

Käyttäjien palaute auttanut kehittämisessä koko uudistuksen ajan

Tampere.fi-sivujen uudistamisessa on koko uudistusprojektin ajan 2019 - 2022 pyydetty käyttäjiltä mielipiteitä ja sivustoa on viilattu käyttäjäpalautteen perusteella. Ennen uudistuksen alkua selvitettiin käyttäjien tarpeita haastatteluin, työpajoin ja kyselyin, ja uudistuksen aikana suunnitelmista pyydetiin kommentteja eri käyttäjäryhmiltä. Erityisen isona apuna sivujen kehittämisessä oli uudistuksen tukena sähköisesti toiminut 155 kaupunkilaisen Verkkosivuraati. Kaikilta käyttäjiltä kysyttiin palautetta sivuston kehitysversiosta, joka oli muutaman kuukauden julki viime vuodenvaihteessa.

Sivuille lisätään lähiaikoina myös sivukohtaisen palautteen antamiseksi painikkeet, joilla voi kertoa, löysikö kyseiseltä sivulta tarvitsemansa tiedon, ja antaa vapaata sivukohtaista palautetta.

Kaupunki järjesti ensimmäisen Tampere.fi-verkkosivujen käyttäjäkyselyn vuonna 1997. Tämänvuotisen kyselyn toteutuksesta vastaa Suomen OnlineTutkimus Oy.

Sivuille tullaan eniten hakukoneen kautta ja sivuja selataan älypuhelimella

Tampere.fi-verkkosivusto on kaupungin tärkein viestintäkanava. Ensimmäisen viiden kuukauden aikana sivuilla on ollut 2,6 miljoonaa käyntiä ja 6,8 miljoonaa sivukatselua. Älypuhelimella sivuja on katsonut 65 % sivujen käyttäjistä. Hakukoneen kautta Tampere.fi-sivulle on tullut 66 % käyttäjistä.

Teksti: Satu Aalto
Jaa sosiaalisessa mediassa